Hızlı kas yaptıran besinler

Atletik bir vücut için beslenmenin önemi yadsınmaz. Size önereceğim beslenme planı taktikleri eğer kilo probleminiz varsa ondan kurtulmanızı ve ardından vücudun yapılanarak kas kütlesini arttırmayı sağlayacaktır. Eğer kilo probleminiz yoksa direk kaslar uzayacak, hacim kazanacak ve şekil kazanarak vücudun tamamında fit ama daha ince bir form kazandırmayı sağlayacaktır. Kasların yakıt olarak kullanacağı yağı az olarak tüketmek gerek. Beslenme planında 3 ana öğün ve 1 ara öğün yemek gerek. Öğünlerde bol sebze ve uygun miktarda meyve yenmesi kas kütlesinin uzaması ve kas fibrillerin belirginleşmesi için oldukça önemli.

Günde 2 dilim ekmek

İkindi öğününde 1 çay bardağını geçmeyecek kadar kasların daha hızlı büyümesine yardımcı olan tuzsuz yer fıstığı, kavrulmamış badem ve ceviz karışımından yenmeli yanına ise 1 porsiyon taze meyve tüketilmeli. Akşam yemeklerinde haftada 2 kere kuru baklagil, haftada 3 kere mevsime uygun etli veya zeytinyağlı sebze yemeği ve haftada 2 kere de yağsız kırmızı et ile değiştirilmeli. Bu yemeklerin yanına buharda pişmiş taze sebzeler, az yağsız yoğurt veya tahıllı bir çorba tüketilebilir. Akşam yemeklerinde muhakkak 1 veya 2 dilim tam buğday veya yulaflı ekmek yenmeli. Spor yapılan günlerde bu beslenmeye ek olarak spordan en az 30 dakika önce yeme işlemi bitecek şekilde 1 muz veya 1 dilim ekmek ve 1 karper kadar kesilmiş Antep fıstıklı tahin helvası gibi glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden biri yenmeli. Spordan sonra ise taze çilekli yağsız süt veya taze ahududulu yağsız yoğurt gibi glisemik indeksi düşük protein içeriği yüksek öğünler yapmak kasların kaybını önleyecek ve daha fazla hacimleşmesini sağlayacaktır. Atletik bir vücut için haftada 1 kereyi geçmeyecek şekilde sütlü veya meyveli tatlılar yenilebilir. 

Limon kasları geliştiriyor

Kahvaltıda yumurta, yağsız süt ve peyniri ana protein kaynağı olarak tercih etmeli, tam buğday ekmeği veya yulaf ise kaliteli karbonhidrat kaynağı olarak seçilmelir. Taze meyveden 1 porsiyon, taze yeşilliklerden ise sınırsız yemek kasların hacim kazanması için küçük sırlar diyebilirim. Limon yeşilliklere bolca sıkın. Öğle yemeklerinde tavuk, balık veya hindi eti, yanına yoğurt veya az yağlı peynir protein kaynağı olarak yenmeli, bulgur veya pirinç pilavı da karbonhidratların en iyi kaynağı olarak tüketilmeli.