Hızlı kilo vermek için bir kase çorba için

Beslenme bilimi kişinin doyuran düşük kalorili bir planla kilo vermenin daha başarılı olabileceği konusunda hemfikirdir. Çorbalar hem sağlıklı zayıflamada hem de doygunluğu sağlamaya yardımcı kalori yoğunluğu düşük ancak mideyi doldurarak tokluk hormonlarının daha hızlı salgılanmasını sağlayabilen sihirli yemekler olarak araştırmalarda önemini korur. Çorbalar kilo veriminde ve verilen kilonun korunmasında etkisini 4 şekilde sağlar. Birincisi çorbalar sebze gibi su oranı yüksek, tahıl ve kuru baklagil gibi lif oranı da fazla olan farklı besin gruplarını içerebilmesinden dolayı yenildikten kısa süre sonra midede dolum sağlayarak açlığın bastırılmasını kolaylaştırır.

Araştırmalar; çorba ile başlanan bir ana yemeğin çorbasız tüketilen ana öğüne göre kişinin daha az kalori almayı başarabildiğini ve kilo kontrolünde de daha kolaylık sağlayabildiğini gösterir.

Hazmı kolay, doyurucu

İkincisi çorbalar mide kapasitesinde hacim sağlayarak içildikten sonra yenilecek yemeğin miktarının da fazla olmasını engeller. Üçüncüsü öğün öncesinde açlık ile oluşan aşırı yemek isteğini çorbanın lezzetli tadı ile haz duygusunu arttırarak yenilen yemekten alınan zevk psikolojik doygunlukla sağlar. Dördüncü etkisi ise; çorbalar nasıl hazırlanırsa hazırlansın 1 tabakta en az 60 en fazla 150 kalori sağlayarak bir günde alınacak toplam kaloriyi düşürerek zayıflamadaki sihirli etkisini gösterir.