“Hizmet” müttefik arıyor..!

Devletin stratejik mevkilerine sızmış bir yapının 17 Aralık da hukuk sistemi dışınagerçekleştirdiği operasyonun yankıları devam ediyor... Bilindiği üzere Hükümet bu operasyonu çok sert bir açıklama yaparak eleştirmiş “dost modern darbe girişimi” olarak nitelendirmişti..!

Mit krizi ile başlayıp dershaneler meselesi ile zirveye çıkan ve bir kısım müteahhitlerin özel davetlisi olarak seyahatlere gittiği iddia edilen “hukuk adamlarının” milli iradenin temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile açıktan açığa çatışmaya girdiği bir sürece şahitlik ediyoruz..!

Bu çatışmanın dehşet vericitarafı ise içeride dışarıda eğitim sektöründe gösterdiği faaliyetleriyle tanınanhizmet hareketininbaşında bulunan şahsiyetFetullah Gülen’in,milli iradenin temsilcisi olan Hükümet’le mücadele cüretini gösteren bir takımdevlet memurlarına sahip çıkması olmuştur..!

Kalpler kırıldığı gönüllerin derin yara aldığı bu fitne bazı ailelerin içerisine kadar girmiş, dostların arasına soğukluk getirmiş, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinde muhabbetin zedelenmesine sebep olmuştur..!

Milli irade ile girişilen talihsiz mücadelede ciddi kan kaybeden ve yalnızlaşan Fetullah Gülen hareketigeçmişte bir türlü samimi ilişkiler kuramadığı değişik kulvarlarda hizmet gösteren farklı cemaatlerive kanaat önderleriniyanına çekmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu işitiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeKur’andavasına hizmetleriyle tanınmışSüleyman Hilmi Tunahan Hocaefendi’nintakipçisi “Süleymancılar” ismi ile maruf cemaatin kanaat önderi A. AhmetDENİZOLGUN’a yapılan  görüşme talebi çok manidardır..!

Öğrendiğimize göre, görüşme talebiniuygun bulmayankanaat önderi, mesajı getiren elçiyi cemaatinin İstanbul’da tanınmış isimlerinden birisiolan Ahmet KÖSE beye yönlendirmiş…

Fetullah Gülenadına gelen elçinin Ahmet KÖSE‘ye  ilettiği mesajise gayet açık, “birlikte hareket etme” ve hükümetle mücadele,talebi..!

Milli iradeye karşı sürdürülen mücadeleye daveti, hiç muhatap dahi kabul etmeden geri çeviren kanaat önderi  A. Ahmet DENİZOLGUN beyefendiyi göstermiş olduklarıilkeli duruştan dolayı kutluyoruz..!

7 Şubat Mit krizinden sonra, hükümetle arası gerginleşen Fetullah GÜLEN hareketi, geçmişte bir türlü sıcak muhabbet kuramadığı farklı cemaatlerle ilişkilere özel bir önem vermeye başladığını biliyoruz..!

Bu doğrultuda FetullahGÜLEN’in, hekul.org adlı sitede 19/Şubat/2013 tarihinde yayınladığı aşağıda ling’ini verdiğim “Cemaatler Arası Hoşgörü, Müsbet Hareket ve Kardeşlik”tarihli 231. Nağmesi de dikkat çekicidir..!  http://www.herkul.org/herkul-nagme/231-nagme-cemaatler-arasi-hosgoru-musbet-hareket-ve-kardeslik/

Yine TARAF gazetesinin22/08/2013 tarihinde"Süleymancılar Cemaati MHP'ye destek verecek"başlığı altında verdiği (http://www.taraf.com.tr/haber/suleymancilar-mhp-yi-secti.htm) haberi, Süleyman Efendi Cemaatinin önderi A. Ahmet DENİZOLGUN,“bizim işimiz siyaset değil”demek üzere tersleyerek cevaplamıştı,YENİ ALANYA isimli yerel bir gazeteye verdiği demeçte http://www.yenialanya.com/gundem/denizolgundan-yalanlama-h73872.html de olduğu gibi yalanlamıştı.Ve bu haberin kaynağı olarak Gülen cemaatini işaret edenA. Ahmet DENİZOLGUN;Sanırım, Fetullah Gülen Cemaati, hükümetle bozulan ilişkilerini onarmak için adımızı kullanmaya çalışıyor.Hükümete "Bakın işte size en yakın biz varız. Bizi de kaybetmeyin" mesajını bu tür maksatlı ve gerçekdışı haberler yayarak vermeye çalışıyor olabilirler,diyerek durumu ve tutmu özetlemişti..!

Medeniyet değerlerini sancak edinmiş bir iktidara karşı yürütülen insafsız saldırılar Millet tarafından her zaman yalnızlığa mahkum edilecektir..!

İslam referanslı cemaatlerin kıymeti insanlığa yaptığı hizmetle eş değerdir..! Cemaatlerin kanaat önderleri, işi para trafiği ve ticari organizasyonları koordine eden bir holding başkanı değildir. Bir kısım gizli yapılanmaları sevk ve idare etmek cemaat önderlerinin işi değildir. 

Onlar gönül ustalarıdırlar, hakkı söyleyip sabrı tavsiye ederler, birlik ve beraberliğin teminatıdır onlar..!

Bir kez daha anlıyoruz ki, rahmet ve bereket Millet ve Milli iradeye saygılı olmaktan kaynaklanıyor..!

Tek yol,koşulsuz olarak birbirini sevmek ve el ele aydınlık yarınlara koşmaktır..!

Vesselam…

14/01/2013

Twitter; @ahmethamdicamli