Hoca bir ayrıntı!

Galatasaraylı taraftarlar  önceki akşam oynanan Başakşehir maçından sonra Prandelli’nin istifasını istemeye başladı. Aslında son alınan yenilgilerin sorumlusu Ünal Aysal yönetimidir. Galatasaraylılar’ın ağzına Drogba ve Sneijder’le bir parmak bal çalan eski yönetim, milyonlarca euro’yu sokaklara saçarak transfer konusunda snıfta kaldı.

Bugün Galatasaray’daki asıl sorun kadrodaki 41 futbolcu. Bunların içinde kimileri hiç oynamıyor, kimileri antrenmanda düz koşu yapıyor, kimileri U21 takımıyla çalışıyor. Ancak bunlara her ay bir servet ödeniyor.

Kulakları çınlasın; Ali Şen’in çok doğru bir lafı vardır, “Her yönetimde futboldan çok iyi anlayan, dünya futbolunu yakından izleyen en az iki yönetici olması şarttır” diye. Benzer lafları Faruk Süren de söylemişti. Aysal yönetimlerinde futbolu hiçbir sorumluluğu üstlenmeyen danışmanlar yönetti. Sonuç olarak da Hajrovic’ten Dzemaili ve Pandev’e kadar işe yaramaz topçular alındı.

Galatasaray’daki Türk futbolculara gelince.... Bunların bir-ikisi hariç hepsi küçük takımların en çok UEFA’yı hedefleyebilen kulüplerin göze çarpan topçuları. Bunların büyük bir çoğunluğunu hedefi Şampiyonlar Ligi olan Galatasaray’da oynatamazsınız. Bunun yanı sıra takımı yönetmekle görevlendirilen Selçuk, Fatih Terim’in son yılı da dahil top oynamıyor. Derdi varsa eğer, bunu çözmek yönetimin işi. Teknik direktör psikolog olmak zorunda değil. Burak da yanında Drogba gibi daha önce Elmander gibi futbolcular olmayınca tek başına orta halli bir forvet olduğunu her maç kanıtlıyor. Savunmada Chedjou ve Semih alternatifsiz. Eboue dışında doğru dürüst bir sağ bek yok. Solda ise kağıt üzerinde çok seçenek görünse bile örneğin bir Gökhan Gönül niteliğinde futbolcuyu mumla arıyor Sarı-Kırmızılılar.

Bütün bunların dışında Prandelli’nin de hataları yok değil. Veysel ve Dzemaili ısrarı, Selçuk ve Burak üzerinde durması, oynadığı takımları incelemeden sahaya 11’ler çıkarıp anlaşılmaz taktikler vermesi, yenilgilerin nedenlerinden biri. Galatasaray mayısta görevi devredecek bu yönetimden ciddi anlamda sportif değişiklik beklememeli.