Hoca değişikliği avantaj!

Galatasaray ligde oynadığı 9 maçın 6’sını kazandı, 2’sini kaybetti ve 1 maç ise berabere bitti. 12 gol attı, 11 gol yedi ve 19 puanla 2. sırada yer alıyor.

Trabzonspor ise ligde oynadığı 9 maçın 2’sini kazandı, 1’ini kaybetti ve 6 maç ise berabere bitti. 13 gol attı, 13 gol yedi ve 12 puanla 10.sırada yer alıyor.

Galatasaray’ın evindeki maçlarda ise Galatasaray 31, Trabzonspor 9 kez kazanırken 13 maç da berabere bitti.

Trabzonspor, Galatasaray’a karşı en son 10.04.2011’de kazandı (0-1)

Galatasaray evinde 3 maçtır kazanıyor, 4 maçtır kaybetmiyor. (Ligde)

Trabzonspor deplasmanda 4 maçtır kazanamıyor, toplamda 4 maçtır kaybetmiyor. (Ligde)

Galatasaray son zamanlarda kendine olan güvenini tekrar kazandı. Aman aman top oynamıyorlar ama 4-4-1-1 sistemini oyuncular iyi uyguladılar.

Trabzonspor’da hoca değişikliği artı bir motivasyon gibi gözükse de Ersun Yanal bu kadar kısa sürede takıma neler katabilir kestirmemiz zor.

Ancak şunu iyi biliyoruz ki, Ersun hocanın takımları çoşkulu ve agresif oyun oynar. Her iki taraf için maçın kolay  geçmeyeceği kesin.

Galatasaray’da Burak, Sneijder ve Umut gole en yakın oyuncular olurken, Trabzonspor’da; Oscar Cardozo, Yusuf Erdoğan, Belkalem skoru değiştirecek isimler olarak öne çıkıyor.

Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun’un her iki takımın yönettiği müsabakalarına baktığımızda  Galatasaray daha çok kazanan taraf. Ancak ilk defa bir derbi maçta düdük çalacak. Böylesine atmosferi yüksek karşılaşmalarda malum hakeme çok işi düşer. İlker Coşkun bu nedenle büyük bir sınav verecek. Adaletli düdük çalar, cesaretli olur ve sadece gördüğünü çalarsa bu maçın altından kalkabilir.

Yukarıdaki istatistiki tabloya baktığımızda ise bana göre Galatasaray bu maçta galibiyete daha yakın olan taraf diyorum. Elbetteki futbol matematik değildir ama rakamlar da yalan söylemez..

Ancak Cesare Prandelli bu maç için yine ilginç kararlar alabilir ve farklı bir kadro çıkarabilir.. İtalyan teknik adam bir çılgınlık yapmaz da olması gereken kadro ile sahaya çıkarsa o zaman galibiyete yakın olan ekip Sarı-Kırmızılılar olur. Aksi takdirde Trabzonspor, İstanbul’da çok da beklemediği bir galibiyet alabilir.