Hoca ile 5 futbolcu ve yönetim de gitmeli

Yazılarımı okuyanlar bilir. Ben Galatasaray’ın hiç bir şey oynamadığını, haftalardır durumu idare ettiğini, bir sistemi olmadığını, Sarı-Kırmızılı formanın Riekerink’e 3-4 beden büyük geldiğini maçlar kazanılırken de hep yazdım. Hele Riekerink’le bu işin olmayacağını geçen sezondan beri ısrarla altını çize çize belirtiyorum. Galatasaray’ın krize gireceğinin fotoğrafını 8 hafta önce gördüm, sizlere de sundum. Sevgili basınımız daha yeni uyanıyor nedense..

Florya’da iki grup var. Biri Selçuk İnan’ın diğeri ise Wesley Sneijder’ın. Riekerink’i Galatasaray’a Wesley Sneijder getirdiği için kararlarda daha ağır basan Hollandalı yıldız oluyor. Ancak Wesley de kararlarda önde ama sahada geride. Çünkü tel tel dökülüyor. Fenerbahçe gibi çok önemli bir derbide bile sahada yok.

Selçuk krizinin patlak vermesinde teknik direktör Riekerink hatalıdır. Selçuk’un yerine Fenerbahçe derbisinde sahaya sürülen De Jong sadece faul yapmaya odaklanmıştı. Onun defanstan top alıp, oyun kurma gibi bir yeteneği yok. Son derece de ağır. Selçuk’un en kötüsü bile De Jong’tan iyidir. Yanlış anlaşılmasın Selçuk’u da övmüyorum. Ben haftalardır onun formsuz olduğunu yan ve geri pas yaparak işi idare ettiğini zaten yazıyorum. Selçuk isyanında haklı ama sussaydı kendi kazanırdı. Tavır koyarak, kötü söylemlerde bulunarak suçlu pozisyonuna düştü. Selçuk krizinin sonucu tuzlu da tatlı da olsa bu olay kabul edilebilir değildir.

Çok acil olarak Galatasaray’da operasyon yapılmalıdır. Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Podolski, Wesley Sneijder, De Jong, Cavanda ve Selçuk İnan yollanmalıdır. Ben hoca ve bu futbolculara verilen paralara acıyorum, üzülüyorum. Yalnız şunu da belirteyim. Bu yönetimin Galatasaray’a faydası yok, zararı çok. Basiretsiz, karar vermekte zorlanan üstelik de çoğunluğu futboldan bi haber. Bana göre onlar da derhal istifa edip görevi bırakmalı.

Şimdi cuma günü TT Arena’da Bursa maçı var. Bursa karşılaşması, Fenerbahçe maçından daha da zor geçecek. Moralsiz, kondisyonsuz, mutsuz, koordinasyonsuz, reaksiyonsuz bir Galatasaray, Bursa’ya da yenilirse darmadağın olur.