Hollywood yıldızlarıyla dolu bir hafta

Julia Roberts ve Nicole Kidman Gizemli Gerçek adlı filmde; Angelina Jolie, Brad Pitt çifti ise Hayatın Kıyısında’da. Bu hafta sinemada yıldız yağmuru var. Hüddam ve Pırdino: Sürpriz Yumurta ise haftanın yerli yapımlarından.

Hayatın Kıyısında

70’li yılların Fransa’sında bir sahil kasabasındayız. Evlilikleri krizde olan Roland ve karısı Vanessa yeni taşındıkları bu evin çevresindeki insanlar sayesinde kendilerini daha yakından tanımaya başlarlar. Yeni evli çift Lea ve François, köyün diğer sakinleri olan Michel ve Patrice ile zaman geçiren çift kendi yaşamlarındaki çözümsüz gibi görünen sorunlarda anlaşma noktası bulmaya çalışır...

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: By The Sea

Yönetmen ve Senarist: AngelIna JolIe BRAD PItt

Oyuncular: AngelIna JolIe PItt, Brad PItt, MélanIe Laurent

Yapım: 2015, ABD- Fransa, 132 Dak.

Gizemli Gerçek

Bölge Savcılığı dedektifi Jess Cobb, FBI dedektifi Ray Kasten ve bölge savcısı yardımcısı Claire Sloan kendi alanlarının yükselen isimleridir. Hepsi 11 Eylül saldırıları sonrası Los Angeles merkezli terörle mücadele timine seçilmişlerdir. Ray ve Jess bir cinayeti araştırmakla görevlendirilir ve olay mahalline gittiklerinde akıl almaz bir manzarayla karşılaşırlar: Maktul, Jess’in kızı Caroline’dır! Ray ve Jess, katili bulmak için Claire ile işbirliği yapar.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı:  Secret In TheIr Eyes

Yönetmen ve Senarist: BIlly Ray

Oyuncular: JulIa Roberts, NIcole KIdman, ChIwetel EjIofor

Yapım: 2015, ABD, 111 Dak.

Hüddam

Can, annesi Derya ile birlikte sıradan bir şehir hayatı yaşamaktadır. Fakat bir süre sonra annesi normal olmayan davranışlar sergilemeye, hiç bilmediği antik dilleri konuşmaya başlar. Kısa sürede ailenin dengeleri alt üst olur ve Can, psikolojisini bozan bu garip olayların üzerine gittikçe, işler daha da karmaşık bir hal almaya başlar.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen ve Senarist: Utku Uçar

Oyuncular: Fatoş Hun, Murat Özen, Çağrı Duran

Yapım: 2015, Türkiye

Pırdino: Sürpriz Yumurta

Dinazor Müzesi’ni ziyaret eden Pırdino’nun aile özlemi, gördüğü dinozor maketleri yüzünden iyice büyür. Onu ailesine kavuşturmak isteyen Tarık, Porsuk ve Sansar, zaman makinesi yapmaya karar verir. Yolları fizikçi Sündüz Yekovan’la kesişir. Fakat Pırdino’nun eve dönmesini istemeyenler de vardır.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen ve Senarist: Günay Köker

Seslendirenler: Sungun Babacan, Coşkun Tonga, Muhammed Hüseyin Gasel, Efe Kılıç

Yapım: 2015, Türkiye