Hoşgeldin Prandelli!

Dün akşam Eskişehir karşısında kulübede Prandelli’nin ruhu vardı! Hamza’nın gelmesiyle birlikte futbol oynamaya başlayan, taraftarına umut veren, hatta dördüncü yıldız için favori konumuna gelen Galatasaray, dün gece gerçekten çok kötü oynadı. 

Karşısında, ligin vasat takımlarından Eskişehir; özellikle ikinci yarıda öyle goller kaçırdı ki, seyredenlerin dili tutuldu. Kaleye giden topları ya Muslera kurtardı, ya direkler... Ya da beceriksiz ayaklar topları dışarı attı.

Galatasaray’ın sadece savunması değil, orta sahası da yoktu. Eskişehirli futbolcular ellerini kollarını sallayarak, orta sahayı geçtiler. Galatasaray 18’inin çevresinde top çevirdiler ve sık sık gol pozisyonlarına girdiler.

Semih ve Burak’ın sakatlığı, bir takımın bu kadar kötü oynamasının nedeni olamaz. Takımda iyi gitmeyen bir şeyler var. Örneğin büyük umutlarla transfer edilen Olcan, 1-2 orta dışında sahada yok. Üstelik öylesine şişmanlamış ki; doğru düzgün koşamıyor bile.

Muslera ve ilk yarıdaki Sneijder’in dışında, Galatasaray’da elle tutulur bir tane futbolcu yok. Sarı-Kırmızılılar, tek forvetle oynayamıyor. Burak’ın dışında forvet de olmadığına göre, Hamza’nın Pandev’den yararlanması gerekiyor. Tek forvet ileride top tutamadığı gibi, hücum presi de yapamadığından; Eskişehir çok rahat geriden top çıkarıyor.

Ancak futbol garip bir oyun. Gerçekten de atamayan atıyorlar. Maçın son 5 dakikasında Galatasaray uykudan uyanıp Eskişehir’in üzerine gitmeye başladı. Umut ile çok net bir pozisyon buldu. Ama golü atamadı. Maçın 87. dakikasında Selçuk, Galatasaray’a galibiyeti getiren golü Eskişehir ağlarına yolladı.

Golden sonra Eskişehir elbette yüklenecekti ve öyle de oldu. Ama Galatasaray, beraberlik golüne izin vermeyerek, çok kötü oynadığı bir maçtan 3 puan çıkarmayı başardı. 

Sarı-Kırmızılılar bu futboluyla gelecek için pek umut vermiyor. Özellikle yerli futbolcular gerçekten şampiyonluk için yeterli değil. Muslera, Sneijder, Chedjou ve zaman zaman Melo dışında, takıma gözü kapalı koyabileceğiniz futbolcu yok denecek kadar az.

Bu futbolla takımın geleceği için umutvar olmak hayli zor.