Hücumda güvenli Savunmada sıkıntılı

Beşiktaş, yorgunluğun ve yoğunluğun verdiği ilk yarı sonundaki durgunluğunu lig tatilinde atmış, sezon başındaki istekliliğini yakalamıştı. Bu iyi bir nottu. Ama henüz kazanamadıkları vardı.

Kazanamadığı golcülüktü. Pozisyona girip, golü bulamamak! Bu becerisi yerine gelmiş olsaydı, ilk 25 dakikayı iki gol yemesine karşın önde geçerdi. 

Ancak Sosa’nın golünde vuruş becerisini ve pozisyonu hazırlayış çabukluğunu ele alırsak, takımın nasıl önemli futbol değerleri taşıdığını da söylemeden geçmemek gerek. Cenk’in pası da, pastaki zamanlaması da; Sosa’nın topu beklemesi ve dar açıdan yaptığı vuruş da nefisti. İşte bu değerlere sahip takımdan hiçbir zaman umut kesilmez. Ancak bu vuruşların sayısı çoğalmalı ve savunmanın yaptığı hatalardan doğan açığı, hücum üstünlükleri kapatmalı. Ya da savunma işlerini bir gözden geçirmeli Biliç. Takım hızlı ve kalabalık atak yedi mi takımca savunmadan çöküyor. Çünkü ne adamı ne alanı paylaşabiliyorlar! Agresif ve dinamik bir takım olan River Plate bundan yararlanıp goller buldu.

Serdar’ın yokluğunda Biliç İsmail’i yeniden sağbek yaptı... İsmail tek hamleli bir bek ve hücumda da kararları olmayan, rastgele top kullanan bir oyuncu. İlk yarıda önündeki Kerim ve Olcay yardımı aksatınca İsmail bir ara iyice dağıldı. Serdar ve Gökhan’dan biri olmadığında takımın başına geleni görüyoruz. Yöneticilerin tez elden sağa iyi hücumcu bir bek bulmaları gerek. Kerim’in top tutma özelliği giderilebilir mi bilemiyorum. Ancak çoğunlukla topu kaybediyor ve yarar yerine zarar üretiyor! Ama öyle çalışkan ve iyi niyetli ve araştırıcı ki... Onun ustası da var. Gökhan. O da öpüşüp koklaşmadan toptan ayrılmayı sevmiyor. Ne var ki Gökhan o yapısıyla daha çok katkı yapıyor takıma. Çabuk top kullanmayı seçseler müthiş olurlar... 

Turnuvanın dünkü ilk maçında Galatasaray kendisinden çok aşağıda bir takımla oynadı. Onun için futboluna fazla dokunmayalım. Hamzaoğlu iki devrede iki takım kullanacak denli zengin bir mutfakta çalışıyor... Hatta tribünde bile adamları var. G.Saray başarılı olamazsa, fatura elbette ona çıkar.