Bizi biz yapan deðerlerimiz var.
Bizi baþkasýndan farklý kýlan deðerlerimiz...
Biz baþkasýna benzemeyiz.
Biz mücadelemizi baþkalarýnýn mücadele yöntemlerine göre ayarlamayýz. Kendi söylemimizi ve duruþumuzu inþa ederken kendi hukuk ve ahlak ilkelerimizden asla taviz vermeyiz. Baþkasý haysiyet cellatlýðý yapýyor diye biz aynýsýný yapamayýz. Baþkasý hukuk ve ahlak tanýmazlýk ediyor diye biz aynýsýný yapamayýz. O zaman bizim onlardan bir farkýmýz kalmaz.
Kendimiz gibi kalarak ve kendi ölçülerimiz doðrultusunda kararlýlýkla mücadelemizi sürdürüyoruz. PKK terörüne karþý mücadele ederken de, paralel suç þebekesine karþý mücadele ederken de esas aldýðýmýz ölçülerimiz hukukîlik ve ahlakîlik ilkesidir.
Muhammed Ebu Zehra “Ýslâm’da Savaþ Kavramý” adlý kitabýnda, amansýz savaþ koþullarýnda bile Müslümanlarýn mutlaka gözetmeleri gereken hukukî ve ahlâkî zemini gayet net bir biçimde ortaya koyar.
Kendimize ait ölçüleri kaybedip baþkalarýnýn yol ve yöntemlerini esas aldýðýmýz andan itibaren kendi özümüzü yitirir ve baþkalaþýrýz.
***
Hukukîlik zeminini oluþturan kavramlarýn baþýnda “adalet” kavramý gelir. Adalet duygusu, hiçbir kine ve önyargýya kurban edilmeyecek yüce bir ilkedir. Kutsal Kitabýmýzýn özünü oluþturan kavramlarýn baþýnda “adalet” kavramý gelir. Ne güzel buyurur Yüce Rabbimiz:
“Ey iman edenler! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten þahitler olun. Bir topluluða olan öfkeniz sizi adaletsizliðe sürüklemesin; adil olun...” (Maide Suresi, 5-8)
Öfkemiz bizi esir almamalý asla. Karþýmýzdakilerin yöntemleri bizim yöntemlerimize dönüþmemeli zinhar. Baþkalarý yalan ve iftira üzerinden bizi vuruyorlar diye biz de yalan ve iftira silahýný kullanamayýz. Bu noktada ahlakîlik ilkesinden milim sapamayýz. Yalan ve iftira semtimize uðrayamayýz.
Haysiyet cellatlýðýný ve itibar suikastçýlýðýný yalan ve iftira üzerinden sürdürmeyi ahlâk edinenlerle yolumuz hiçbir þekilde kesiþemez bile. Baþkalarý savaþta masum insanlarý öldüren kimyasal silahlar kullanýyor diye biz de ayný silahlarý kullanamayýz mesela.
Bir tek masum insaný bilerek ve isteyerek öldüremeyiz. Savaþ hukukunun ahlâkiliði ve insaniliði zemini Ýslâm’ýn ördüðü bir zemindir.
***
“Beraat-ý zimmet asýldýr” ilkesi hukuki zeminimizi oluþturan bir ilkedir.
Mahkemeler tarafýndan suçlu ilan edilmedikçe hiç kimseyi peþinen suçlu ilan edemeyiz.
Ýslâm’ýn evrensel hukuka mesnet teþkil eden masumiyet karinesi sadece hukukîliðe deðil ayný zamanda ahlakîliðe de zemin oluþturan bir büyük insanlýk anýtýdýr.
Biz baþkasý deðiliz.
Biz herkesin hukukuna ve haysiyetine sonuna kadar saygýlý davranýrýz.
Mahkeme kararýyla suçlu ilan edilmemiþ birini suçlu ilan edemeyiz.
Masumiyet karinesini içkin “Beraat-ý zimmet asýldýr” ilkesini her daim ve her koþulda baþ ucumuzda tutmalýyýz.
Eleþtirmek bizim hakkýmýzdýr ama suçlu veya suçsuz ilan etmek mahkemelerin hakkýdýr.
***
Kuþkusuz örgütlü bir suç þebekesiyle karþý karþýya bulunuyoruz. Ýhanetçi ve iþbirlikçi bir terör örgütüyle karþý karþýya bulunuyoruz. Paralel yapý bu suç örgütlerinden biridir elbet. Bu yapýyla sonuna kadar kararlýlýkla mücadele edeceðiz. Paralel yapýnýn PKK terör örgütüne arka çýkan siyasetini de bir ihanetin belgesi olarak suratlarýna çarparýz.
Kendi adýma þuna hiç kuþku duymuyorum: Paralel yapýdan her anlamda hesap sorulmalýdýr. PKK ve Fethullahçý Terör Örgütü’ne alanen destek sunan medyadan da hesap sorulmalýdýr. Bizler bunun eleþtirisini yaptýðýmýz gibi hukuken de bunun hesabýnýn sorulmasý gerektiðini yüksek sesle söylemeye devam ederiz. Ama hukuki süreç baþladýðýnda dikkat etmemiz gereken ilkelerimizden de taviz vermeyiz.
***
Kuþkusuz paralel suç þebekesinin finansal kaynaklarýnýn üstüne de gidilmeli. O suç þebekesine alenen arka çýkan medyanýn da... Ha para marifetiyle bir terör örgütüne arka çýkmýþsýnýz, ha medya marifetiyle, fark etmez... Terör örgütüne arka çýkmak her halukarda suçtur.
Terörü öven, terörü meþrulaþtýran ve terör örgütlerine arka çýkan yayýn organlarý hukuken hesap sorulmasý gereken odaklar cümlesindendir. Paralel örgütün finans kaynaklarýna yönelik her türlü hukuki soruþturmayý bu yüzden meþru görür ve desteklerim. Terör örgütlerinin medyasýna yönelik soruþturmalarý da...
Ama hukuki süreç baþladýktan sonra kiþi veya kiþiler hakkýnda mahkeme kararý verilmediði sürece hukuken suçluluk veya suçsuzluk ilaný üzerinden bir duruþ sergilememek gerektiðine de inanýrým.
***
Hukukîlik ve ahlakîlik anlayýþýmýzýn özeti þudur:
- Kendimiz için ne istiyorsak baþkalarý için de onu istiyoruz.
- Bize yapýlmasýný istemediðimiz hiçbir þeyin baþkasýna da yapýlmamasýný diliyoruz.
***
Hukuktan ve ahlaktan azade bir tarafgirlik anlayýþý da, karþýtlýk anlayýþý da insanlýðý çürütür.