Ergenekon Davasý’nda kararlar açýklandý önce ciddi bir bilgi kirliliði yaþandý. Kimin ne kadar ceza aldýðý konusunda bir sürü yerde farklý farklý haberler çýktý.
Twitter aleminden sallanan bazý yalanlar gerçek sanýlýnca iþler bir süre karýþtý sonra normale döndü. Habercilerin Twitter’da her okuduklarýný doðru sanmaktan vazgeçmeleri için daha kaç örnek lazým acaba?
***
Gece boyunca bazý haber kanallarýnda tüm dava sürecinde gördüðümüz tanýdýðýmýz isimler yine ekrandaydýlar, yine bildik tartýþmalar yaþandý. Bu tartýþmalardan bir sonuç çýkmayacaðýný o davetli listesini hazýrlayanlar televizyoncular da biliyor ama maksat hararet olsun reyting toplansýn.
Böyle zamanlarda kim ne kazanýyor bilmiyorum ama bu tür sonuçsuz kalacaðý baþtan belli tartýþmalarýn Türkiye’ye kaybettirdiðine inanýyorum.
***
Ortaya çýkan bir baþka gerçek, kanun maddesi numaralarýyla konuþan hukukçularý izlemenin çok zor olduðu.
Vatandaþ ekran baþýna eline Türk Ceza Kanunu’nu alarak geçmiyor, neden konular illa kanun maddesi numaralarýyla anlatýlmaya çalýþýyor?
Eðer buradaki amaç çok bilgili gözükmekse bence tam aksi oluyor, insan ekranda en anlaþýlýr yorumlarý yapanlarý arýyor...
***
Buraya kadar ne kanal ne de yorumcu adý vermedim ama salý sabahý duyduðum bir cümleye itiraz etmek için CNN Turk’un ve Deniz Murathanoðlu’nun adýný kullanacaðým.
CNN Turk bundan sonraki yasal sürecin nasýl iþleyeceðini anlatan bir haber yapmýþ ki son derece yerinde bir haber.Ancak bu haberi anonslarken kullanýlan “hukukun çýkmaz sokaklarý” bence son derece yanlýþ oldu.
Anlatýlmak istenen dolambaçlý yol galiba ama hukuk ve çýkmaz sokak kelimeleri yanyana gelmemeli. Bu herkes için en iyi olaný...