“Hukukun çıkmaz sokakları”

Ergenekon Davası’nda kararlar açıklandı önce ciddi bir bilgi kirliliği yaşandı. Kimin ne kadar ceza aldığı konusunda bir sürü yerde farklı farklı haberler çıktı.

Twitter aleminden sallanan bazı yalanlar gerçek sanılınca işler bir süre karıştı sonra normale döndü. Habercilerin Twitter’da her okuduklarını doğru sanmaktan vazgeçmeleri için daha kaç örnek lazım acaba?

***

Gece boyunca bazı haber kanallarında tüm dava sürecinde gördüğümüz tanıdığımız isimler yine ekrandaydılar, yine bildik tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalardan bir sonuç çıkmayacağını o davetli listesini hazırlayanlar televizyoncular da biliyor ama maksat hararet olsun reyting toplansın.

Böyle zamanlarda kim ne kazanıyor bilmiyorum ama bu tür sonuçsuz kalacağı baştan belli tartışmaların Türkiye’ye kaybettirdiğine inanıyorum.

***

Ortaya çıkan bir başka gerçek, kanun maddesi numaralarıyla konuşan hukukçuları izlemenin çok zor olduğu.

Vatandaş ekran başına eline Türk Ceza Kanunu’nu alarak geçmiyor, neden konular illa kanun maddesi numaralarıyla anlatılmaya çalışıyor?

Eğer buradaki amaç çok bilgili gözükmekse bence tam aksi oluyor, insan ekranda en anlaşılır yorumları yapanları arıyor...

***

Buraya kadar ne kanal ne de yorumcu adı vermedim ama salı sabahı duyduğum bir cümleye itiraz etmek için CNN Turk’un ve Deniz Murathanoğlu’nun adını kullanacağım.

CNN Turk bundan sonraki yasal sürecin nasıl işleyeceğini anlatan bir haber yapmış ki son derece yerinde bir haber.Ancak bu haberi anonslarken kullanılan “hukukun çıkmaz sokakları” bence son derece yanlış oldu.

Anlatılmak istenen dolambaçlı yol galiba ama hukuk ve çıkmaz sokak kelimeleri yanyana gelmemeli. Bu herkes için en iyi olanı...