Hulusi paşanın cami yaptırması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın cami yaptıracağı haberi medyaya düşünce, ister istemez, cami yaptıracak kadar para kazanmasının tartışılacağı geldi aklıma.

Fakat yaptıracak denilen camiin kaba inşaatının bitmiş resmini görünce veKayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamasını okuyunca sıfırdan bir cami yaptırmadığı yapılmakta olan bir camiye yardımcı olacağı anlaşılıyordu.

Hoş sıfırdan yaptırması da garip değildir ama camiye takıntılılar hele de bir genelkurmay başkanının cami yaptırmasını tabii ki dillerine dolayacaklardı.

***

Nitekim öyle de oldu.

Cami ile, cemaat ile, din ile mesafeli kimi meslektaşlarımızın ‘bu kadar parayı nereden buldun’ kabilinden yazılar döşendiler.

Tabii ki bu tip sorgulamaları iyiniyetli sorgulamalar olarak görmek mümkün değil.

Çünkü haberi okuyup da böyle bir yazı yazmak ancak Hulusi paşayı karalama niyetiyle yazılabilir.

Haberde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı bir açıklamada, ‘Bildiğiniz gibi şehir mezarlığı içinde bir cami yapılıyor. Bu camiye başlamıştık. Bir hayırseverimiz, bu camiye katkı verelim, beraber yaptıralım' dedi’ diyor

Başkan ayrıca, “Yaptıkları bu hayır işinin duyulmasını istemediler” diye de hayır sahibinin hayrının gizli kalmasını istediğine işaret ediyor.

***

Bu haberi okuyup ta Hulusi paşayı takdir etmeyen kişinin samimiyetinden şüphe edilir, asıl hedefinin paşa üzerinden bütün rütbeliler ve cami olduğundan da şüphe edilmez.

Hele de bu şahıs bir gazeteci ise art niyetinden asla kuşku duyulmaz.

Çünkü haber, inşa edilmekte olan bir camie yardım etmek istediğini ve de isminin anılmasına karşı çıktığını içeriyor.

Oysa haram para kazananövünç vesilesi kılmak için adının açıklanmasını özellikle ister.

Doğrusu ben haberi okuyunca milletinin değerleriyle bütünleşmiş böyle bir genelkurmay başkanına sahip olduğumuz için sevindim.

Hiç şüphesiz milletin kahir ekseriyeti de sevinmiştir.

İslami olan her şeyi hedefe koyan 28 Şubat sürecinde aynı koltuğu işgal edenler bu meş’um sürecin bin yıl devam edeceğini söylüyor ve milletin sinesine kara hançer saplıyorlardı.

Bugün aynı koltukta bir camiye sessiz sedasız destek veren bir genelkurmay başkanına sahip olmamız eminim değerlerine bağlı milletimizi sadece sevindirmiştir.

***

Hulusi paşayıcami yardımından dolayı sorgulayanların asıl sorunu, devletin milletin değerleriyle barışmasını hazmedememiş olmalarıdır.

Onlar milletten kopuk kendi küçük ve karanlık dünyalarında aydınlıktan duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlar.

Onlar da haklılar, çünkü karanlığa alışmış gözler ışığı görünce rahatsız olurlar.

Ziya Paşaboşuna dememiş, 'Erbâbı kemâli çekemez nâkıs olanlar, Rencide olur dide-i huffaş ziyadan."

***

Ordu milletin ordusudur ve milletin değerleriyle bütünleştikçe güven kazanır/güçlenir.

Hulusi paşada milletin değerlerine sadece saygılı değil sahip çıkan bir kişilik sergilediği için sadece takdir ve tebrik edilir/edilmelidir.

Milletin Peygamber ocağı olarak bildiği ordunun başında namaz kılan, cami yaptıran bir paşanın bulunması kadar normal bir şey olamaz.

Türkiye her alanda adım adım normale dönüyor.

Hulusi paşanıncami inşasına destek olması da bu normalleşmelerden biridir.

Nokta.