Hülya Avşar’dan sonra...

Yetenek Sizsiniz’de yaptığı stand-up gösteriyle Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biri oldu Atalay Demirci.

Bir televizyon programı için yıldız yaratmak her zaman olacak iş değildir.

Bayhan ya da Caner gibi parlayıp sonra sönenler oldu ama Atalay Demirci’nin durumu daha farklı olacak. Önce neden bu kadar iddialı olduğumu yazayım. Stand-up gösterilerde metinden ziyade sahnede olanın pratik zekası, seyirciyle girdiği diyalog iş yapar.

Atalay Demirci, kendisine ilk başta “hayır” diyen Hülya Avşar’ı tam 5 kez espri konusu yaptı, her espride salondan büyük alkış aldı.

Metinde olmayan, tamamen pratik zekaya dayanan bu espriler gösterdi ki Atalay Demirci piyasada kalıcı olacak.

İlginçtir, ‘‘Acaba İstanbul’da sahneye çıkıyor mu diye düşündüm” diyen Avşar aslında son derece istereyek yapımcılara yol gösterdi.

Zaten sonradan söylediği “istediğini aldın” sözü de, durumun tam bir özetidir. Eğer bu aralar İstanbul’da bir yerlerde sahneye çıkarsa, bilin ki Atalay Demirci için artık yarışmanın bir önemi kalmayacak. Cem Yılmaz yıllar önce Leman Kültür’de parlamıştı, parlama süreci ister istemez daha çok vakit almıştı. Atalay Demirci bir televizon programında parladığı için mesafeyi daha kısa sürede geçecek.

Peki bu performans onu yeni bir Cem Yılmaz yapar mı?

O kadar kolay değil bu işler, Cem Yılmaz şive esprilerine girmez, Atalay da bu tür kolaycılıklar var ama nereden bakarsanız bakın işlendiği takdirde adını herkesin bildiği biri olacağı kesin...

Tercüman Samet kadar

Futbolda herşeyi konuştuk..

Oyuncular, teknik direktörler, sağlık ekipleri, yönetim kurulu üyeleri, sponsorlar ve hatta tercümanları... Konuşmadığımız tek şey futbolun olmazsa olmaz zemini oldu.

İki gündür Türk Telekom Arena’ya dair yapılan konuşmalara bir bakın.

Arena’nın durumu kötü de diğer sahaların durumu harika mı?

Futbol ekonomisi, milyon dolarlar falan deyip duruyoruz da sahaları hep unutuyoruz.

Keşke sahaların durumunu Tercüman Samet’in durumu kadar konuşabilseydik...

Birgün herkes...

Medya dünyasında iyi elemanları alıp, kısa süre sonra onları yok etmesiyle meşhur bir grup vardır. O gruptan söz ederken “Bir gün herkes  5 dakika da olsa o grupta çalışacak” derim.

Şimdi anlıyorum ki televizyon dünyasındaki her ünlü isim de 5 dakika için bile olsa ‘Muhteşem Yüzyıl’da oynayacak...