İBB Adrese Teslim İhaleye mi Çıktı?

Ortalık yıkılıyor, her konuda söyleyecek bir lafı olan Murat Ongun’dan ses seda yok. Susun bakalım. Daha ne kadar sessiz kalabileceksiniz.. 

***

Asfalt ihalesinden söz ediyoruz.. İddiaya göre 2019/525803 ve 2019/522100 kayıt numaralı asfalt üretim ve serim ihalelerine katılan 15 firma, rekabetin engellendiği gerekçesiyle idareye itirazda bulundu.. Anlaşılan o ki, bazı firmalar ihaleye ya hiç girememiş ya da basit bir takım eksiklikler bahane gösterilerek elenmesi sağlanmış.. Yeniçağ gazetesinde Murat Ağırel yazıp duruyordu ya, “ihaleler yandaşlara gidiyor” vesaire diye.. Hadi Murat Ağırel yazsana bunu da.. Nasıl olmuş da 5 şubat’ta çıkılacak olan ihaleden bir gün once sosyal medyada onlarca hesap aynı anda, “bu ihaleye ne gerek var, nasıl olsa isfalt alacak” yazabilmiş?!..

Türkiye gazetesinde Cem Küçük ve Akit gazetesinde Murat Alan yazdı.. İhalelerin halka açık ve şüpheye-şaibeye yer bırakmadan yapılacağını defalarca açıkladı Ekrem İmamoğlu. Oysa şimdi iddia ediliyor ki, söz konusu asfalt ihalesi, Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Seyfullah Demirel ve İsfalt Genel Müdürü Burak Sıralı’nın masasına uğramadan geçmiyormuş.. Murat Ağırel ne diyorsun bu işe?

İddialar vahim.. Nitekim Kamu İhale Kurumu bu adrese teslim ihaleyi iptal etti. Ve dedi ki iptal kararında; "Plent sayısının (asfalt üretim tesisi) arttırıldığı ve bu durumun yeterlilik kriteri olarak belirlenmesinin ihaleye katılımı daraltarak rekabeti engelleyecek nitelikte olduğu görüldüğünden”..... Evet burada bir takım özel değişiklikler yapıldığı çıkmış ortaya.. Her konuda, “...bazı medya organlarında...” diye bilmiş bilmiş açıklamalar yapan Murat Ongun sessizliğini koruyor.. Bütün ihalelerin halka açık ve şeffaf yapılacağını vaad eden Ekrem İmamoğlu’nun, adrese teslim ihaleye çıktığı doğru mudur, değil mi? Bir İstanbullu olarak bilmek istiyorum...