İbret verici gerçek, tiyatro mu?

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, siyasî ve sosyal çalkantılar içindeki insanımıza, ibret verici gerçeği hatırlattı. 

Sayın Bahçeli’nin, önceki gün düzenlediği basın toplantısında altını çizdiği ibret verici gerçeği özetleyeyim: 

1. Dünyada insanî ve vicdanî değerler komadadır. 

2. İslam coğrafyalarında bulunan milyarlarca insan, şiddet ve dehşet çemberindedir. 

Küresel çatışma haritasına bakıldığında kriz ve gerilimlerin ana arterinde özellikle Türk ve İslam coğrafyalarının bulunduğu çok net bir şekilde görülebilecektir. 

Bu tesadüfî değildir. 

Kışkırtılan iç savaşların, kamçılanan etnik ve mezhebi anlaşmazlıkların, terör saldırılarının, tırmanan asimetrik cepheleşmelerin, yaygınlaşan ekonomik ve siyasi kumpasların kaynağında Türk ve İslam'a duyulan husumet yer almaktadır. Müslümanların oluk oluk kanı dökülmektedir. Müslüman Müslümana düşman edilmektedir. 

57 İslam ülkesi derecesi farklılaşan iç ve dış sarsıntılara maruzdur. Bu ülkelerin yoksulluk, yolsuzluk, hukuksuzluk, gelir dağılımı adaletsizliği, etnik ve mezhep gerginliği, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık ortak özellikleridir. 

Yüz milyonlarca insanın kursağından bir lokma ekmek, bir yudum su güç bela geçerken, sırtını emperyalizme dayamış, geleceğini zalimlerin elinde görmüş küçük ve ayrıcalıklı bir grup, fildişi kulelerinde haram sefası sürmektedir. Bu çarpıklıkların hiçbirinin İslam'da yeri yoktur. 

Emperyalizm, istihbarat oyunlarıyla, örtülü operasyonlarla ve doğrudan askeri güç kullanarak özellikle Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar müdahale etmektedir. 

Haçlı kafası, Müslüman nüfusun artmasından korkmaktadır. Yapılan bir çalışmada 2070 yılında, Müslüman nüfusun 2 milyar 920 milyona ulaşarak Hıristiyan nüfusu geçeceği belirtilmektedir. 

Asıl hesap ve asıl hedef, Türkiye ve Türk milletidir. 

Türkiye’nin İslam ülkelerinin lideri seviyesine çıkma ve sıçrama potansiyeli, her seferinde engellenmekte, ülkemizin önü iç ve dış blokajlarla kesilmektedir. 

"Yüzyılın Anlaşması'” kılıfıyla Filistin'i Siyonizm'e yem etmek isteyen, bu itibarla işbirlikçi emirleri, prensleri, kralları Camp David’e çağıran, aynı zamanda Evanjelistlerin ümidi olan ABD Başkanı’nın nereye varmak istediği az çok bellidir. İslam'ın her değerine cephe alan emperyalist ülkeler, Türkiye'nin bölgede sözünün geçmemesi amacıyla her yol ve kirli yönteme başvurmaktadır… 

Evet, Sayın Bahçeli, “bu ibret verici gerçeği görmek gerekir” diyor. 

Bu gerçeği görmek istemeyenler var. 15 Temmuz FETÖ ihanetine “tiyatro” diyen bir CHP var… 

Durum şudur: Siyaset/medya ve toplum karpuz gibi ortadan bölündü. İbret verici gerçeğin ışığında siyaseten Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni çare olarak görenler ile bu gerçeğe sırtını çevirenlerin oluşturduğu CHP-HDP-İP-SP bloğu var. 

Biz, gerçeğin gereğine göre bir yol tutturmalıyız derken, bu blok, meseleyi, Erdoğan’dan kurtulmaya, AK Parti iktidarına son vermeye indirgemektedir. 

Bu stratejik algı operasyonu karşısında gerçeği göstermek zorlaşmaktadır. 

Yabancı istihbarat ajanları devrededir. Suriye’de ABD devrededir. Ekonomik saldırılar devrededir. 

Haçlı zihniyetinin hortladığı Batı başkentlerinde PKK ve FETÖ himaye görmekte, devletimize ve ülkemize karşı kullanılmaktadır. 

Yönetim hatası yapmamalıyız. 

Türkiye hem Asya hem Avrupa ülkesidir. Birine yüzümüze çevirirken diğerine sırtımızı dönmenin bedelini nasıl ağır ödediğimiz bellidir. 

İç bütünlüğün sağlanması için de daha geniş kucaklamaları işaret eden yeni bakış açılarına ihtiyacımız var. 

Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.