İddiasız ve ruhsuz

Uzun süredir deplasmanlarda galibiyeti yoktu Galatasaray’ın... İbrahim Üzülmez’in gelişiyle Gençlerbirliği yükselişe geçti. Evinde oynadığı son 3 maçını kazanan Gençler, hem iyi bir seri yakaladı, hem de 2. yarının en formda takımı olarak göze çarptı.

38 puanla 5.sıraya kadar gerileyen Sarı-Kırmızılılar, son 7 haftada yalnızca bir kez kazanabildi. Avrupa’dan aldığı 1 senelik cezayı önümüzdeki sezon çekebilmesi için Galatasaray’ın ya Türkiye Kupası’nı alması, ya da ligi Avrupa’ya gidecek şekilde bitirmesi gerek.

İkinci yarının en formda ekibi ile düşüşte olan Galatasaray arasındaki maçta Cim-Bom ilk yarıda 1 kez pozisyon bulurken, Gençler yakaladığı 2 pozisyondan birinde Stancu’nun Denayer tarafından düşürülmesi sonucu kazandığı  penaltıyı aynı oyuncu gole çevirerek 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.  İddiasız ve ruhsuz bir Galatasaray vardı Ankara’da. Gençlerbirliği golden sonra topun arkasına geçip kendi yarı alanına çekilerek çok iyi savunma yaptı. Djalma, Uğur ve Stancu ile çok etkili kontra-ataklar yaptı Gençlerbirliği bu maçta. Galatasaray’da vasatın üzerine çıkan yoktu. Sarı-Kırmızılılar’da  al gülüm, ver gülüm” paslaşmalar ve etkisiz geride yapılan lüzumsuz paslarla gol bölgesine gidilemedi.  Devamlı Gençlerbirliği’nin kademe ve blokları ile hep geriye pas yapan Selçuk, Emre ve Bilal’den oluşan orta alandaki bu oyunculara ilerde 3. vitesten 4’e geçemeyen otomobiller gibi zorlanan Podolski, Umut, Yasin üçlüsü de etkisiz ve isteksizdiler

İkinci yarı Galatasaray kıpırdanır gibi oldu. Doğa’nın sebep olduğu penaltıdan Selçuk eşitliği sağladı. Bu gol Galatasaray’ı kamçılar diye düşündük ama ne gezer. Gençlerbirliği El Kabir, Aydın Karabulut, İrfan Can ve Stancu ile fırsatları cömertçe harcayınca maç 1-1 bitti. Önümüzdeki pazar günü Galatasaray, bu oyun ve arzuyla Fener önüne çıkarsa sonucu tahmin etmek hiç de zor olmaz.