Ýftar menüleri midenizi üzmesin

Ramazanda karþýlaþýlan en önemli sorunlardan biri de dýþarýda iftar. Bireyler evde menülerini kendileri özgürce hazýrlarken, dýþarýda iftar söz konusu olunca  ne yiyeceklerini seçmekte zorlanýyorlar. Yemek sonunda ya boþ bir mideyle ya da fazla miktarda yemek tüketmenin verdiði piþmanlýkla sofradan kalkýyorlar. Oysa iftar sofrasýndan memnun bir þekilde kalmak sizin elinizde. Ýþte iftar davetlerinde sizlere yardýmcý olacak 7 ipucu.

-Restoranýnýzý kendiniz seçin: Birilerinden öneri almak yerine gideceðiniz restoraný kendiniz araþtýrýn ve seçin. Ýþinizi garantiye alýn.

-Menüyü kontrol edin: Eðer gideceðiniz yerin bir web sitesi var ise mutlaka oradan menüdeki yiyecekleri kontrol edin. Eðer yok ise rezervasyon yaparken mutlaka sorun ki beklenmedik bir sürprizle karþýlaþmayýn.

-Soru sormaktan kaçýnmayýn: Bir müþteri olarak soru sormak en doðal hakkýnýz bu nedenle menü hakkýnda merak ettiðiniz her þeyi yetkili kiþilere çekinmeden sormalýsýnýz.

-Giriþi atlamayýn: Dýþarýda yiyorsunuz diye sakýn orucunuzu çorba içmeden açmayýn. Unutmayýn ki çorba hem midenizi sonraki yemeklere hazýrlar hem de açlýðýnýzý bastýrýp çok yemenizi önler. Mümkünse çorba ile salata da tüketin.

-Fazla ekmek tüketiminden kaçýnýn: Restoranlarda masa da ekmek bittikçe yenisini getirirler. Bireyler ne kadar yediklerini fark etmezler. Bu da ekmek tüketimini bilinçsiz bir þekilde artýrýr.

-Mümkünse meyveli tatlýlar tercih edin: Seçim þansýnýz varsa kalorili þerbetli tatlýlardan uzak durun ve kalorisi düþük meyveli tatlýlarý tercih edin.

-Her þeyi bitirmek zorunda deðilsiniz: Tabaðýnýzdaki her yemeði bitirmek zorunda deðilsiniz. Beyine doyma sinyali 20-30 dk arasýnda gider. Hepsini bitirmemek adýna yemeðinizi yavaþ yavaþ yemeði tercih edin. Doyduðunuz hissetiðiniz anda yemeði býrakýn. Ayrýca daha fazla yememek adýna garsonlardan tabaðýnýzý kaldýrmasýný  isteyebilirsiniz.