Ýftarýn harika üçlüsü

Ramazan sofralarý denilince akla hemen þu üçlü geliyor: Hurma, güllaç ve pide. Üçü de sofralara ayrý renk ve lezzet katýyor. Verdikleri lezzetin yanýnda üçünün de saðlýðýmýza dost olduklarýný söyleyebiliriz.

-Hurma: Kalsiyum, magnezyum, demir, bakýr, çinko gibi mineraller içerir. Yüksek potasyum içeriði sinir sistemi ve kasyapýsýna faydalý. Sývý-elektrolit dengeleyici hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat, vücudun kemik yapýsýnýn geliþiminde büyük rol oynar.  Günde, 3 hurma sindirim sistemini güçlendiriyor.

-Güllaç: Ramazan sofralarýn baþ tacý olan Güllaç, bol sütlü ve yaðsýz olmasý sebebiyle besin deðeri açýsýndan oldukça kýymetlidir. Ýçerdiði yüksek protein, B ve E vitaminleriyle baðýþýklýk sistemini güçlendirir. B vitaminlerinin sakinleþtirici ve kan þekerini dengeleyici etkilerini unutmamak gerekiyor.

-Ramazan pidesi: Günde bir pide yerseniz iki günde 1 kilo alýrsýnýz. Benim sizlere önerim, avucunuz büyüklüðünde yani 1 büyük boy pidenin yaklaþýk 1/8’ini tüketmeniz olacaktýr. Ýftar yemeðinizde pilav, makarna veya börek gibi karbonhidratlar var ise pide tüketimini biraz daha azaltarak alýnacak gereksiz kaloriden kaçýnmýþ olursunuz. Sahurda ise bir pidenin 4’te 1 i kadarýný yemek sizi gün içinde tok tutacaktýr.