İftarın harika üçlüsü

Ramazan sofraları denilince akla hemen şu üçlü geliyor: Hurma, güllaç ve pide. Üçü de sofralara ayrı renk ve lezzet katıyor. Verdikleri lezzetin yanında üçünün de sağlığımıza dost olduklarını söyleyebiliriz.

-Hurma: Kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, çinko gibi mineraller içerir. Yüksek potasyum içeriği sinir sistemi ve kasyapısına faydalı. Sıvı-elektrolit dengeleyici hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat, vücudun kemik yapısının gelişiminde büyük rol oynar.  Günde, 3 hurma sindirim sistemini güçlendiriyor.

-Güllaç: Ramazan sofraların baş tacı olan Güllaç, bol sütlü ve yağsız olması sebebiyle besin değeri açısından oldukça kıymetlidir. İçerdiği yüksek protein, B ve E vitaminleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir. B vitaminlerinin sakinleştirici ve kan şekerini dengeleyici etkilerini unutmamak gerekiyor.

-Ramazan pidesi: Günde bir pide yerseniz iki günde 1 kilo alırsınız. Benim sizlere önerim, avucunuz büyüklüğünde yani 1 büyük boy pidenin yaklaşık 1/8’ini tüketmeniz olacaktır. İftar yemeğinizde pilav, makarna veya börek gibi karbonhidratlar var ise pide tüketimini biraz daha azaltarak alınacak gereksiz kaloriden kaçınmış olursunuz. Sahurda ise bir pidenin 4’te 1 i kadarını yemek sizi gün içinde tok tutacaktır.