İğnesiz gençlik aşısı: Siyah üzüm

ABD’nin dünyaca ünlü sağlık merkezi Mayo Clinic’in kansere karşı en güçlü savaşçı ilan ettiği siyah üzüm estetik ve kozmetiğin de umudu oldu. Bu meyvenin içeriğindeki kollajen doğal gençlik aşısı.

Antioksidan olan üzüm çekirdeği vücudu, kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden koruyor. Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok tanınmış antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat, E vitamininden ise 50 kat daha üstündür. Sağlıklı bir yaşam için siyah üzüm gibi antioksidanlardan zengin yiyecekleri beslenmenize mutlaka eklemelisiniz.

Yapısında doğal kollajen var

Üzüm çekirdeği flavonoid denilen vitamin benzeri protoantosiyanidin kompleksleri içerir.  Üzüm çekirdeğinin temel görevi antioksidan olmasıdır. Vücudu, kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur. Bu serbest radikallerden korunma ile damar içi harabiyeti önler ve damarlarınızı sağlamlaştırır. İğnesiz kollajen desteği  Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirir. Diyabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır. Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemlidir. Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de minimale indirir. Elbette üzümün çekirdekleri ile yenmesi ile yapılan insan çalışmaları sonuçları cildin bağdokusunda bulunan kollajeni sağlamlaştırdığını da göstermiştir. Damarların kollajen dokusunu da sağlamlaştırdığı için damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.

Romatizma ağrılarını hafifletiyor

Görüldüğü gibi oldukça geniş bir sağlık açısından etkin olduğu kanıtlanan üzüm çekirdeğinin aslında son yıllarda açığa çıkan en farklı özelliğinin de düzenli üzüm çekirdeği tüketen kişilerin vücutlarında histamin salgısını azaltarak alerjiyi önlediği yönde bilgiler verilmiştir. Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak  romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı olduğu da bir gerçektir.