İ.Hacıosmanoğlu penaltıyı kurtardı

TRB Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu FB-TRB maçı öncesi, maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı aramış, "Aman gördüğünü çal, kimseye hak geçirme kardeşim" demiş. Hakem bunu MHK' ya bildirmiş.

İçeriğinde, incitecek, sinirlendirecek, gerecek, hakaret, saygısızlık, tehdit gibi tatsız ve farklı bir durum olsa idi, ne hakem maçı yönetmek isterdi ne MHK buna izin verirdi.

İki kesim de sakınca görmediğine göre konuşmada sıkıcı bir şey yoktu.

Ama hakemin aranması gerekçesiyle ortalık ayağa kaldırıldı!

Oysa üzerine gidilmesi gereken, konuşmaları değil; neyi nasıl konuştuklarıdır. Orada da bir sorun yok. Anlaşılıyor ki ahlak çerçevesinde birbirlerine diyeceklerini demişler.

Trabzonspor açısından iyi de olmuş. Başkan kulübüne bir yarar sağlamış! Kim bilir belki hakem, Medjani'nin, ceza alanında Diego'yu düşürmesine penaltı çalardı. Çalmadı. Ben çalardım. Başkan bir penaltı kurtarmış oldu!

Ki o hakemle keşke Fikret Orman da BJK-FB maçından önce konuşsa idi! Çünkü M.Topal'ın kale içinde Ba'yı yaka paça indirişine de penaltı vermemişti! Orada bir faul saptayıp düdük çalmıştı, ama penaltı değil, FB lehine faul vermişti! Onu da veremezdi o zaman.

Bu örnekten çıkarak bu hakemin futbol kararlarının doğru olacağına nasıl güvenilmiyorsa, bir kulüp başkanı da güvenmeyip, "aman kardeşim dikkat et" diyebilir. Bunu oradan buradan, medyadan ileteceğine, telefonla kendi kulağına da söyleyebilir.

Söz gelimi, çok değerli, kırılacak bir eşyanızı taşıyanlara, "aman kardeşim dikkatli olun" demeniz, işlerini yapmakta olan o adamlara saygısızlık mıdır? Söz gelimi, milyonlarca lira transfer ödediğiniz, ayrıca binlerce lira maç başı para verdiğiniz futbolcunuza, bir maçtan önce, "Kazanın şu kadar da prim vereceğim" demeniz, o futbolculara hakaret midir, saygısızlık mıdır? Çünkü adam o kadar para alıp zaten maçı kazanmaya çıkıyor... Siz bir de prim vaat etmekle onun o maçta karşı takıma kıyak yapacağınızdan endişe duyuyor mu olursunuz?

Yöneticilerin medya aracılığı ile birbirlerine bağırıp çağırmaları, iki kişinin saygı çerçevesinde telefonda konuşmasından daha çirkin değil mi?

Haa diyeceksiniz ki herkes bu aramaları yaparsa... Zırt pırt yapılmaz bu. Gerçekten gereği olursa ve duruma yaraşır saygılı bir üslupla yapılır.

Hem, hakem de istemiyorsa herkese telefonunu açmaz.

Ayrıca, bu konuşma anında topluma açıklandı... Acaba açıklanmayanlar, saygısızlık, hakaret, tehdit içerenler olmuyor mu? Kim biliyor? 

Bilen biliyor!