İhtiyacı olanı aldı

Fenerbahçe bu sezon hiçbir deplasmanda böylesine rahat bir takımla karşı karşıya gelmedi. Akhisar Belediye takımı açık futbola özen göstererek kendi evinde avantajlı bir skoru yakalayacağını zannediyordu. Hamza kardeşim... Fenerbahçe ile oynuyorsun. Evinde de olsan, dışarda da olsan Fenerbahçe bir özelliktir. Sen takımını tedbirsiz bir şekilde bu kadar açık oynatıyorsan sıkıntıya düşmen çok doğal değil midir? Üstüne üstlük Çağdaş’ın kafa golüyle 1-0 öne geçmişsin. Hala Fenerbahçe’ye orta sahada ve savunmada üstünlüğü bırakıyorsun.

Gelelim Fenerbahçe’ye...

Fenerbahçe takım olarak böylesine keyifli, böylesine yumuşak, böylesine misafirperver bir takım bulamaz. Duran toptan Baroni’nin yaptığı ortaya Kuyt’ın attığı gol, Fenerbahçe’yi rahatlattı. Maçı eşitleyen bu golden sonra takıntım olan Selçuk’tan ikinci gol geldi. O zaman Aykut Kocaman’a şunu sormak istiyorum... Selçuk’u bu kadar geride tutmanın ne anlamı var? Biraz önde tut. Yan pas, geri pas diye önde tuttuğun zaman Selçuk geldi, golü attı. Nerede attı? Rakip kaleye hücum ağırlıklı görüntüğü verdiği anda... Bunlar ilk yarıdaki görüntü... İkinci yarıda Selçuk kendi alanına yine gömüldü. Niye kendini yarı alanına çekiyor? Adama şunu sorarlar... Selçuk kardeşim iyi futbolcu musun? Görüntüde var. Top kontrolü? Eyvallah. İyi topa vurur musun? Onu da biliriz. Ama hiçbirisini bugüne kadar sergilemedin. Şimdi geldin Akhisar Belediye’nin kale dibinde, aksiyon alanında bir gol attın. Niye daha evvel orada değildin? Neden kendini daha önce burada göstermedin?

Kaleci Volkan’a da bir lafım var... İyi bir kalecisin. En azından ben seni öyle görmek istiyorum. Arkadaşlarının geriye verdiği pasta öyle bir ıska geçtin ki, bulunduğun kalenin direkleri arasından girse, sayende gol olacak. Demek ki sen de tirajikomik görüntülere girmek zorunda değilsin!

Futbol adına Akhisar belki çok açık futbolla keyif verir gibi gözüküyor ama bu maçlar puan maçıdır. Skor tabelasını evinde lehine çevireceğin maçlardır. Ve de evinde bu kadar açık futbol oynayan bir takımsan; karşında Fenerbahçe olduğunu bilmen lazım. Yani böyle vurdumduymaz, kazanırken kaybeden bir takım haline gelirsen ligde tutulma şansın da azalır.