İki adam iki haber kanalı...

Pazartesi gecesi TRT Haber’de Ankara Büyükeşhir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i seyrettim. Program biter bitmez de bu yazıya başladım. Gezi Olayları süreci gösterdi ki özellikle haber kanalların başında oturan isimler son derece önemli. Bu dönemde ilginç bir Yiğit Bulut olayı yaşadık.

Bulut başında olduğu 24 TV’de yaptığı açıklamalarla o kadar dikkat çekti ki, yollarını ayırdığı Habertürk TV’ye ve TGRT Haber’e de konuk edildi. 

Habertürk geçmişte birlikte çalıştığı insanları yolları ayrıldıktan sonra genellikle yok varsayma alışkanlığı olan bir gruptur, dolayısıyla yaşanan son derece önemliydi.

Dikkat çeken bir diğer haber kanalı TRT Haber, isim de Ahmet Böken oldu. Türk bayrağının yakılması haberi var ya, o görüntü Ankara’da Mobese kameralarının görüntüleriydi, TRT Haber de görüntüleri ele geçirip, yayınlamış, itiraz edenler olmuştu. TRT, ekibinin arkasında durdu, Böken de fikri takibi bırakmadı, sonuçta da haklı çıktı.

TRT Haber de süreci iyi götüren kanallardan biri oldu. Haber kanallarının başındaki isimlerin neden önemli olduklarını gösteren iyi bir örnek oldu son 3 haftada yaşananlar.

Bu süreçte gördük ki, bir haber kanalı için kurumsallık kadar doğru analiz ve sözünü dinletebilen yöneticiler de son derece önemlidir.

Fatih çok konuşulur...

Ha başladı ha başlayacak diye koca bir sezon geçti.Sonunda Fatih dizisinin kadrosu üç aşağı beş yukarı belli oldu, çekimleri başlıyor.  Sinema filmi olan Fetih 1453’in devamı olacak Fatih dizisinden söz ediyorum.  Bu iş geçen sezon başlayacaktı ama Show TV’nin mali tablosu buna izin vermedi. Bu sezon dizi Kanal D’de ekrana gelecek, yine Med Yapım yapacak... Yapımcı önemli zira bilinir ki Med Yapım sadece kamera önü için değil arkası için de para harcamanın önemini bilen şirkettir. Sesten, ışığa en iyi kimlerse onlarla çalışır. Daha geçen seneden kurdukları seti görenler anlata anlata bitiremiyorlar.

Gelelim kadroya

Film gişede büyük başarı sağlamıştı ama doğrusunu isterseniz o kadroyla televizyonda iş yapması zordu... Şimdi Fatih rolünde Mehmet Akif Alakurt’u izleyeceğiz. Yıllar önce ATV’de ekrana gelen Adanalı dizisiyle geniş kitlelerin tanıdığı başarılı bir oyuncudur Alakurt. Adı belli olan diğer oyuncular da seyircinin yüzlerini tanıdığı, adlarını bildiği kişiler. Seda Akman, Gamze Özçelik, Aslı Tandoğan... Un, şeker, yağ var peki ortaya çıkan helva nasıl olacak? Ekip üyelerinin işe bir an önce başlama iştahı, Med Yapım’ın geçen seneden beri süren hazırlıkları, Kanal D’nin bomba iş yapma arzusu iyi bir sonuç verecek gibi duruyor...