İki ayrı Fenerbahçe

Fenerbahçe, kendi evinde rahat bir şekilde Bursaspor gibi güçlü gördüğümüz rakibini Semih’in bir penaltı golü, ardından yine Semih’in şans golüyle yendi; elini kolunu sallayarak, grubunun lideri olarak yarı finali garantiledi. 

Penaltıdan gelen ilk Fenerbahçe golü, pozisyon değil, bir hakem kararıyla gerçekleşti. İkinci golü ise açmak isterim. Bursaspor kalecisi Carson, böylesine tecrübeli eldivenlere sahipken, komik bir gole davetiye çıkararak, şanssızlık değil şaşkınlık yaratmıştır.

Bursaspor, dün akşam beklenilen düzeyde bir futbol sergiledi diyemem.

Fenerbahçe’de Salih Uçan diye bir futbolcu izliyoruz son zamanlarda. Bana göre futbol zekası, milyon euro’lar alan diğer takım arkadaşlarından çok çok daha iyi. Hatalı değil mi? Zaman zaman o da hata yapıyor. Ama çok hamarat ayaklara sahip. Devamlı bir şekilde Aykut tarafından oynatılırsa, Türk futbolu adına büyük kazanç olacağına inanıyorum. Onun da maçta gollük bir şutunun direkten dönmesi şanssızlıktı.

Üçüncü golü atan Beykan’a da bir parantez açmak lazım. Nefis bir plase ile topu ağlara gönderirken, tecrübeli ayaklara sahip futbolcular gibiydi. Aykut’un, Salih gibi Beykan’a da şans vermesi lazım diye düşünüyorum.

Fenerbahçe’nin ligde oynadığı futbolu yerden yere vuruyoruz. Takım, Ziraat Türkiye Kupası’nda kazandıklarıyla, ortaya koyduğu oyunla çok daha iyi görüntü veriyor. Bu kadar farkı benim aklım basmıyor.

Semih’in uzun zamandır oynatılmamasının, bazen kulübeye mahkum bazen de kadro dışında kalmasının iyi olmadığını, Aykut’un yanlış düşündüğünü hatırlatmak isterim. Topu ayağında tutan, oyunun aktif alanlarını iyi kullanan bir yetenekse, Semih’in forma giymesinden yanayım.

Fenerbahçe yoluna devam ediyor ve gruptan da lider çıkacak. Böylesine kupa maçlarında Fenerbahçe’nin kazanması elbette çok güzel. Ama ligdeki Fenerbahçe’nin hala nasıl bir futbol oynayacağını gerçekten merak ediyorum.

Bu Bursaspor galibiyeti, beni çok fazla ilgilendirmiyor. Gaziantep ile oynanacak deplasman maçında Fenerbahçe’nin ne yapacağını merak ediyorum. Dünkü maç kazanıldı; güzel mi güzel. Ama Fenerbahçeli futbolcular, bu maça aldanmayıp, Antep’te ne yapacaklarını çok iyi düşünsünler. Ben, zirveye tutunan bir Fenerbahçe beklentisi içinde olacağım.