İki bastonlu dut ağacı

Üsküdar’da bir çıkmaz. Sadece tek bir ev var bu sokakta. Üstelik bu sokak çıkmaz değil iki sokağa ve de ana caddeye açılan üç giriş-çıkışı var. İki demir çubukla toprağa yaslanmış yaşlı bir dut ağacı da yer alıyor burada. Bu mekâna  yakından bir göz atalım mı?

-  Doğancılar Parkı’nın sol köşesi çaprazından yokuş aşağıya Doğancılar  Caddesi iniyor.

-  Bu caddenin sağ tarafında Süleyman Bey’in yardımcı olduğu Serkan Emlak’ı  (0216) 342 23 12 geçince hemen sağda Oymasaray Çıkmazı bulunuyor.

-  Girişte sol yukarda sokağın tabelası var. En alt satırda sadece 2. no yazıyor.

-  Tabelanın altına çoğu zaman makarna ya da başka yiyecekler, kuru mamalar bırakılıyor kediler için.

-  Zaten sokağa girdiğinizde solunuzda tek bir ev tabelada belirtilen ve etrafta geniş yeşillikli bol ağaçlı bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Uzun yıllardır burada bulunan çocuk bahçesi ve parkı.

-  Sağ biraz yukarda basketbol sahası;  tel örgülerle çevrili.

-  Sol köşede tek katlı bir binada Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Muhtarlığı bulunuyor.

-  Hemen muhtarlığın önünde yaşlı yere paralel uzanan bir dut ağacı. İki demir çubukla toprağa dayanmış. İki demir çubuğun taşıdığı yaşlı bir dut ağacı.

-  Parkın sol tarafındaki köşede güler yüzlü bir güneş resmi. Güneşin tebessüm eden suratından saçları olarak dört ışın demeti çıkıyor.

-  Parkın ortasında çocuk oyun parkında ip ağlardan yapılma bir çadır; çocukların tırmanmaları için.

-  Parkın sol tarafında dört tahta masa etraflarında yine tahta oturma sıraları mevcut. Hemen yeşil çimenlerin yanında. Çocukların oynayabileceği büyüklerin piknik yapabilecekleri bir ortam.

KAY KAY BAŞARISI

İki kapılı bir park. Bir kapısı caddeden merdivenlerle çay bahçesi yanında. Diğeri aksi yönde hemen çocuk oyun parkının yanında. Parkın bir ucunda pek çok kay kay yapan gence rastlayabilirsiniz. Parkın uzak sağ ucunda Kartaltepe Spor Merkezi bulunuyor. Adı: Millet Parkı. Bakırköy.

İKİ AĞAÇ

İskele ile ana caddede ki otobüs durağı arasında bir ağaç; parkta. Yaşlı, büyük. Gövdesinin yanından yukarıya uzanan bir kalın dalı var. Başka cins bir ağaç gibi. Bir gövde iki ağaç görümü ortaya çıkıyor.

GEZEN TAVUK

Eski tren yolu teller arasında kendi boş hayatını yaşıyor. Bu arada civar horoz ve tavukları burada gezinip yiyecek topluyorlar. Bir örnek: Zeren Kebapçısı. (0216) 488 44 44 karşısı. Tekel Caddesi. Atalar. Kartal.

Hayat Bilgisi

ERİK ÇİÇEĞİ Sokaklarda, bahçelerde,  parklarda...  Ortası sarı- turuncu tüylü, beyaz minik beş yaprağı ile erik ağaçları dallarını neşeyle doldurmuş durumda karşımıza çıkıyorlar mı? Evet.

MARTI YAVRULARI Dragos’ta deniz kıyısında taşlar arasında yavru martı ve yavru kediler beraber geziyor.

YUMURTA Sadece akını kullanmak istiyorsanız yumurtanın kabuğuna iğneyle birkaç delik açıp akını alabilirsiniz.

BASİT BİR YAŞAM Kitap: Fikirler ve Tercihler. Yazar: Albert Einstein. Sayfa:17.  Ayrıca basit ve gösterişsiz bir hayatın herkesin fiziksel ve ruhsal sağlığına yararlı olduğuna inanıyorum.