İki Fikret Orman

İki Fikret Orman var. Biri müthiş hızlı, işbitiren; biri kararsız, işi sürüncemede bırakan ve son anda rastgele iş yapan. Birincisini inşaat, ikincisini transfer işlerinde görüyoruz. Stat konusunda ne denli becerikli ise transfer konusunda o denli durgun. Kulüp para para diye inliyor, kaynaklar kurumuş, yeni  arayışlar sonuç vermiyor; Şampiyonlar Ligi’ne katılarak para kazanmak olanağı önünde durmakta, ona katılmanın yollarında sağlam ve hızlı adımlar atmıyor! Atamıyor! Yola çıkmaya bir hafta kala ‘kimi, nasıl alırım’ kararı netleşmemişti!  Bu kararlar mayıs başlarında verilmiş, gerekli adamlar haziranda alınmış olmalıydı. Ve takım bir ay çalıştırılıp, şampiyonlar ligi için umut verir hale getirilmeliydi.

Stopere, sağbeke, sağ kenara, orta alana ve ileriye iyi oyuncu gereksinmesi vardı. Hücuma Cenk, tarihe geçecek bir zamanlama ile geçen sezonun ortasında alındı. Demba Ba da bir hafta önce!.. Ki Ba’da da çok gecikildi. Hemen verimli olması zor. Tüm ihtiyaçlar henüz karşılanmadı. Evet girişimler var, ama gerçekleşse bile onlar ancak Süper Lige yetişir, şampiyonlar ligi mücadelelerine verimli biçimde katılamazlar.

Fikret Orman’ı beğenen çıkıyor beğenmeyen çıkıyor. Beğenen, taşın altına elini koyup kulübü zor günlerden geçirirken büyük dayanıklılık göstermesine saygı duyduğundan beğeniyor.

Beğenmeyen de -söz vermesine karşın- futbolu ile güven ve büyük hedeflere ulaşma heyecanı yaratan bir takım kuramayışından beğenmiyor.  Kuşkusuz ikisini bir arada görmek gerek. Beşiktaş’ın son iki yılda içinde bulunulan koşullar altında ligleri üçüncü bitirmesi bir başarı gibi duruyor. Ancak bu, olanaklara göre bir başarıdır ve unutmayalım ki kadro tek cephede savaştı. 

Geçtiğimiz yıl eline ikinci olabilmek için geçen fırsatlardan yararlanmayı başaramadı. Neden? Öncelikle kadro yetersizliğinden. Kadro yetse idi şampiyonlar ligine doğrudan katılma olanağını yakalamış olurdu. Geçen yılki kadro şişkindi ama yarısı işe yaramıyordu. Bu yılın yapılanması gene aynı sonuca sürüklenildiğini gösteriyor! Bir yandan parasızlıktan söz edip bir yandan boşa para harcamak çelişki değil mi? Böyle giderse  Orman’ı stadı kotarmış olmak da kurtarmaz Beşiktaşlının gözünde. Ormanlardan birini beğeniyorum. Ki o kulübü için -stat ağustosa bitecek gibi- pembe yalanlar söylese de destekliyorum. Transferde -ilkeleri doğru olsa da- bunları yerli yerinde kullanamayan kararsız  ve tutarsız Orman’ı hiç beğenmiyorum.