İki kıta dört dört berabere kaldı

Bu yazıyı Cuma (4 Haziran) sabah saatlerinde yazıyorum. Fransa-Almanya ve Brezilya-Kolombiya maçları bu akşam saatlerinde oynanacak. Çeyrek finale sekiz takım çıkıyor, dördü Amerika kıtasından (üçü Güney Amerika, biri Orta Amerika), dördü de Avrupa’dan.

İki kıta dört-dört berabere kaldılar ifadesini, başlığını bu anlamda kullanıyorum. Bu gece saat bire doğru da iki kıtanın beraberliği üç-üç olarak devam edecek, Fransa- Almanya’dan biri ve Brezilya-Kolombiya’dan biri yarı finale çıkamayacaklar.

Bu yazı Star’da yayınlandığında sizler de üç-üç beraberliğin aktörlerini tanıyacaksınız. Geniş anlamıyla Amerika kıtasından Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Kosta Rika yarı finaldeler.

Avrupa’dan da Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika yarı final için mücadele ediyorlar. Çeyrek finale doğru maçlar çok heyecanlı geçti, sonuçların önemli bir bölümü uzatmalarda, hatta penaltılarla belirlendi.

Ancak, sonuçlarda çok önemli sürprizler olduğunu da söylemek pek kolay değil. Güney Amerika’nın iki devi, ev sahibi Brezilya ile Messi’li Arjantin çeyrek finaldeler.

Kolombiya ile Kosta Rika da, Allah var, iyi futbol oynuyorlar, çeyrek final onlar için de sürpriz sayılamaz.

Avrupa’nın da üç devi, Fransa, Almanya ve Hollanda çeyrek finaldeler, Belçika da büyük sürpriz değil.

Cumartesi akşamı ise iki kıtanın beraberlik dengesi değişebilir de, değişmeyebilir de.

Benim tahminlerim, futbol bu, yanılabilirim, yarı finallerde de iki Amerika, iki Avrupa takımının olacağı yönünde.

Arjantin’in Belçika’yı, Hollanda’nın da Kosta Rika’yı eleyebileceğini zannediyorum. Final hakkında ise hiç bir tahminim yok.

Tek tahminim ve temennim final maçının çok güzel olacağı.

Bu maçlar hem futbol kalitesi hem de daha önemli olmak üzere futbol ahlakı açılarından bizim maçlara tur bindiriyor, fark atıyor.

Bizim de bu meseleyi tüm boyutlarıyla düşünmemiz şart.