İkinciliği bırakmaz

Galatasaray ikinciliği bu saatten sonra bırakmaz. Bu yıl ikinci olmak şampiyon olmaktan daha önemli. Bunun nedeni de manevi değil maddi. Çünkü ayakbastı parasından başlayarak gruptan çıkmak ve televizyon gelirleri biraraya toplandığında 25-30 milyon eurodan söz ediyorsunuz. Bu da şampiyonluğa oynayan bir takımın transfer bütçesi.

Galatasaray’ın bu ikinciliğini küçümsememek ve şampiyon olamadı diye yargılamamak gerekiyor. Üç şampiyon adayının içinde sadece Galatasaray sonuna kadar üç kulvarda mücadele etti. Hem ligde, hem Avrupa’da hem de kupada oynamak takımı gerek maddi gerekse manevi açıdan çok yıpratır. Nitekim kupa maçlarında hem Aydın Yılmaz’ı hem de Bruma’yı sezon sonuna kadar kaybetti Galatasaray. Buna Drogba’nın sakatlığını da eklemek gerekir. Neredeyse her hafta iki maç oynayan bir takım, haftada bir oynayan rakipleri karşısında başarıyı lig sonuna kadar sürdüremez. Bütün bunlara yedek kulübesindeki futbolcuların yeterli olmadığını eklersek, Galatasaray’ın ikinciliğini alkışlamamız gerekir.

Aslında Aslan ikinciliği son haftaya bırakmamalıydı. Arena’da oynanan 0-1’lik Kayseri maçı ve 0-4’lük Kasımpaşa maçları  berabere bitseydi son hafta beklenmezdi. Trabzon’da alınan galibiyetle Galatasaray’daki Mancini tartışması da sona erdi. Gerekli transferler yapılırsa artık Türkiye Ligi’ni ve ülkemizde oynayan futbolcuları iyi tanıyan bir Mancini’nin yönetiminde G.Saray’ın önümüzdeki yıl ligi zirvede kucaklayabileceğini söylemek kahinlik olmaz.

Erciyes’le ligin son maçını erkek seyircisinden yoksun oynayacak Galatasaray. Erciyes’in başında da Hikmet Karaman gibi Galatasaray’ı iyi tanıyan, oyun kurgusunu iyi bilen ona göre önlemleri alabilen bir hoca bulunyor. Bu nedenle G.Saray dikkatli olmak zorunda.