İkram ettiler

Beşiktaş, kendi liginde hiç de iç açıcı durumda olmayan Norveç temsilcisi Tromsö karşısında maça iştahlı başladı. Tempoyu yüksek tutup seri paslarla rakibin üzerine giden Siyah-Beyazlılar, arzuladıkları golü de erken buldu. 9.dakikada Fernandes'in ortası, Almeida'nın takipçiliği ile gelen gol Kartal'ı rahatlattı. Tromsö diri ve fizik açısından kuvvetli bir takım. Ancak Beşiktaş'ın ayarında usta ve teknik ayaklara Ciss hariç sahip değil.

1-0'dan sonra Beşiktaş, temposu düşmeye başlayınca ilk yarının ortalarında sıkıntı yaşadı. Bunda Siyah-Beyazlılar’ın orta alandaki oyuncularının defans bloğundan normalden fazla uzakta olması da rol oynadı.

Tromsö, Beşiktaş'ın yumuşak karnı olarak Ersan Gülüm'ün mecburen oynadığı sol bek mevkini görmüş olmalı ki, ilk 45'te Ciss gibi teknik bir ayağı oraya kaydırıp sonuca gitmeye çalıştı. Ciss zaman zaman Ersan'ı zor durumlara düşürdü ama Escude ve Sivok kademeye zamanında girdiler. 40'tan sonra Beşiktaş oyunda yeniden dengeyi sağladı ve iki de gollük pozisyon buldu ancak Almeida ve Fernandes'in ataklarında Tromsö kalecisi Shlman başarılıydı. Beşiktaş'ta Tolga'ya bir pozisyon hariç ilk yarıda hiç iş düşmedi.

İkinci yarıya Beşiktaş şok bir penaltı kararıyla girdi. 47. dakikada Ciss Ersan'la mücadelesinde yerde aldı. Yan hakem Lynch'ın ısrarlı uyarısına uyan orta hakem Kelly, ağır bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Bendiksen de bu ikramı iyi değerlendirip Tromsö'yü umutlandıran golü Tolga'yı terse yatırıp attı. Bu gol Beşiktaş'ı 8-10 dakika bocalattı ama sonra yeniden denge kuruldu. 69'da Escude'nin büyük hatası Kartal'ın kendi ayarında olmayan Norveç takımı önünde geriye düşmesine neden oldu. Bendiksen, Escude'nin bu ikramını golle sonuçlandırdı. Veli ve Atiba'nın 70'ten sonra yorulmaları Trömsö'nün Beşiktaş kalesi önünde fazla görünmesine neden oldu. Beşiktaş maçı 2-1 kaybetti ama İstanbul'da bu skorun altından taraftarının da desteği ile kalkıp tur atlar. Buna gönülden inanıyoruz.