İktidara mecbur ve mahkûm değiliz

Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Biz dış ve iç tehditler dolayısıyla ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağımızı söylerken birileri iktidara mecbur ve mahkûm olduğumuzu zannediyor.

Biz iktidar hırsıyla yanıp tutuşmuyoruz.

Sadece milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradenin boşa gitmemesi, en önemlisi de Türkiye’nin ekonomik anlamda Yunanistan’a, siyasi anlamda da Suriye’ye dönüşmemesi için her türlü uzlaşıya ve fedakarlığa açık olduğumuzu söylüyoruz.

Galiba muhalefet partileri bu tavrımızı yanlış okuyor olmalı ki bize ilkelerimizle bağdaşmayan dayatmalarda bulunabilecekleri zannına kapılmış bulunuyorlar.

Aldıkları oy oranına bakmaksızın bol keseden atıp tutan o partiler bilsinler ki biz hükümet olmak için asla ilkelerimizden taviz vermeyiz. Herkes aklını başına devşirsin. Doğru oturup doğru konuşsun.

***

Başbakanımız gayet anlaşılır bir netlikle söyledi: Muhalefet partileri şayet ne pahasına olursa olsun iktidar kurma hırsı içinde olduğumuzu zannediyorlarsa yanılıyorlar. Dahası, AK Parti’nin böyle bir mecburiyet içinde olduğu için her türlü dayatmaya açık olduğunu varsayıyorlarsa kesinlikle yanılgı içindeler. Asla böyle bir arayış içinde değiliz. Asla iktidar hırsıyla yanıp tutuşmuyoruz. Ve asla ne pahasına olursa olsun iktidar kuralım arayışı içinde değiliz.

AK Parti-Hükümet denklemi üzerinden bu türden yanlış hesaplar kuranlar varsa hiç heveslenmesinler.

Ülkeye kaybettirecek siyasi taktikler ve ayak oyunları içine de girmesinler.

“Ver Bilal’i, al koalisyonu!” tarzında saygısız ifadeler sahiplerini küçültür. Siyasi cüssesine ve milletten aldığı oy miktarına bakmadan “dönüşümlü başbakanlık” tarzı dayatmalarda bulunanlar bilsinler ki AK Parti asla milletin kendisine verdiği iradeyi yere çalmaz.

***

Muhalefet partileri ya kendi aralarında oturup anlaşırlar. Ya da AK Parti ile hükümet kurmak istiyorlarsa AK Parti’nin hassasiyetlerine ve ilkelerine denk bir üslup ve davranış içinde olurlar. Her ikisine de yok iseler o zaman tekrar seçim kaçınılmaz olur. Tekrar seçim istiyorlarsa AK Parti hazır. Seçmenimiz tekrar bir seçim için çoktan kollarını sıvamış bekliyor.

“Koalisyonlar, tek parti iktidarından daha iyidir!” diyorlardı. Seçim sürecinde hepsi AK Parti’ye karşı birlik halinde idiler. Ne oldu?

Seçim sonrasında MHP, HDP’nin ne kadar tehlikeli olduğunu keşfetti birden nedense!.. Niye seçim sürecinde HDP için tek kelime etmediniz peki? Hani “koalisyonlarla pekala ülke daha iyi yönetilebilir” iddiasındaydınız. Şimdi niçin kendi aranızda koalisyon yapmaktan kaçınıyorsunuz?

Biz ülkenin daha büyük badireler içine girmemesi için “hükümet kurulmalı” dedikçe muhalefet partileri bunu yanlış anlıyorlar. Sanki yüzde 41 oy alan kendileri... Bol keseden atıp tutuyorlar...

***

Seçim öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin uzlaşmaya ne kadar kapalı olduğunu, en fenası da rövanşist duygularla hareket ettiğini söyleyen muhalefet partileri bugün kapılarını birbirlerine kapatıyor. Uzlaşma teklifinde bulunan Erdoğan ve AK Parti, uzlaşıya kapalı olan kendileri...

Daha düne kadar “biz” ve “onlar” ayrımı üzerinden AK Parti’nin toplumu yardığını söyleyenler bugün AK Parti karşısında “biz” ve “onlar” söylemine tutunuyorlar. Cumhurbaşkanımıza ve siyasi hareketimizin liderine yaptıkları saygısızlıklar ve hakaretler de cabası...

Dibine kadar kaba bir rövanşizm duygusuyla hareket ediyorlar...

Herkes bilsin ki biz Cumhurbaşkanımıza ve AK davamızın liderine yapılan bu saygısızlıkları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz. Bunu yapan partilerin hiçbiriyle de hükümet kurmayız. Herkes aklını başına devşirsin ve haddini bilerek konuşsun. AK Partimiz hiç kimsenin şamar oğlanı değildir. AK Parti ayar çekilecek bir parti de değildir.

Hükümet kurmaya var iseler buyursunlar adam gibi konuşalım. Hangi parti niyetli ise sandıktan çıkan cüssesi oranında talepte bulunsun. AK Parti ile hükümet ortaklığına zinhar yanaşmak mı istemiyorlar? Olabilir. Saygı duyarız.

Ama milleti kandırmaya yeltenmesinler.

Dediğim gibi, ya kendi aralarında oturup anlaşsınlar. Ya AK Parti ile cüsseleri oranında bir ortaklığa razı olsunlar. Ya da tekrar seçime razı olsunlar. Biz hepsine varız.

***

Kendi aralarında keşke bir hükümet kurabilseler de AK Parti’nin nasıl muhalefet ettiğini gösterebilsek...

Ne iktidar bizim kutsalımızdır, ne yeniden milletvekili seçilmek... Türkiye sevdamız için yaptığımız uzlaşı ve diyalog çağrıları doğru okunmalıdır...

Biz diyalog ve uzlaşı dedikçe muhalefet partileri bunu bizim zaafımıza yoruyorlar besbelli.

Bilge Genel Başkanımızın dediği gibi, herkes bilsin ki AK Parti bir hükümet uğruna asla ilkelerinden vazgeçmeyecektir.

Ülkenin bekası için hükümetin gerekli olduğuna dair yaptığımız vurgu, hükümet için kendi ilkelerimizden vazgeçeceğimiz anlamına gelmiyor, biline...