İlhami Ağabey ve çocuklar geçmiş olsun

Gazetemizin yazarlarından İlhami Işık’ın kızının Batman’daki evi Cumartesi günü basıldı. Ev altüst edilirken torununa ait telefondan İlhami ağabey tehdit edildi. Kahpeler attıkları mesajda, “En kıymetlini toprak altında görmek istemiyorsan ayağını denk al, bu sadece bir uyarı bir dahakine evdeki herkes ölür.” yazarak PKK/YDG-H adına kahpeliği üstlendiler.

İsteselerdi İlhami ağabeyin ailesi evdeyken de baskın yapıp, Allah muhafaza kızına ve torununa zarar verebilirlerdi. Niyetleri gözdağı vermek. Daha önce de damadının işyerini yakmışlar.

PKK/YDG adına yapılan saldırıyı “kahpelik” diye nitelendirdiğime bakmayın, halkımızın dimağında bir insanı eşiyle, çocuklarıyla, torunlarıyla tehdit etmeyi lâyıkıyla tanımlayacak ifâdeler var da burada yazmamız münasib görülmeyeceğinden yazamıyorum!..

İlhami ağabey kahpe saldırının ardından, kendisine yakışır şekilde mertçe tavrını ortaya koydu: “Kızıma ve torunlarıma saldıracak kadar sefil, rezil ve alçaksınız. Ben hep yalnız dolaşırım yiğitseniz bana saldırırsınız. Korkaksınız.”

Ah İlhami ağabey, kimlere yiğitlikten bahsediyorsun? En adi sokak çeteleri bile kendi aralarındaki kavgada kadın ve çocuğa dokunmazlar; racondur, delikanlılıktır…

Batı’nın Anadolu’daki terör makinası olanlardan mı yiğitlik, mertlik bekleyeceğiz. İlhami ağabeyin de dediği gibi, korkaklar. Kucağına oturdukları Batı’nın dürtmesiyle gerillacılık oynuyorlar.

Kucaklarına oturdukları Batı’nın tüm çabası ve sağladığı imkânlara rağmen Kürt halkının nezdinde meşruiyetleri bitti. Kendilerine uzatılan barış elini, evlere silâh yığarak, asfaltların altına bomba koyarak geri ittiler. Batı uşaklarına iyi gaz vermişti. Silâh ve akıl vermeyi de ihmâl etmemişti. Batı’nın verdiği silâhları evlerde depolayıp, başlatacakları halk hareketinde halka dağıtacaklardı. Velâkin Batı’daki hesap Doğu’da tutmadı. Askeriyenin içindeki FETÖcü subayların da desteğine rağmen başarılı olamadılar. Çünkü halk ferasetiyle Batı’nın terör makinasıyla hangi badirenin içine çekilmek istendiğinin farkındaydı. İşte bu yenilmişlikle artık kadın, çocuk demeden saldırıyorlar. 

Bu kuduzlar İlhami ağabeye ve ailesine neden saldırdılar? Niçin salyalarını akıtıyorlar?

İlhami ağabey kahpece saldırının sebebiyle ilgili şunları söylüyor: ““Güneydoğudaki çocuklarımızı giydirmenin birilerinin işine gelmediğini biliyorum. Onların istediği fakirlik. Belki de esas hedefleri Diyarbakır ziyaretimi engellemekti ama gideceğim.”

Evet, İlhami ağabey “Çocuklar Üşümesin” adıyla bir kampanya başlattı. Bölgedeki çocuklar için başta mont olmak üzere giyecek topluyordu. İnsaniyetten nasiplenmemişler bundan rahatsız olmuşlar!

İlhami ağabey kahpeleri daha da rahatsız edeceğini söylüyor: “100 bin olan çocuk giydirme hedefini 200 bine çıkardım, güneydoğuda yardım ulaştırmadığımız hiçbir yer kalmayacak.”

Yazı yazmadan önce gazetelere baktım da 2 gazete dışında, bir gazeteciye yapılan saldırı 1. sayfadan görülmeyi hakketmemiş. Yazık ki ne yazık. Üstelik bizden bildiğimiz medyada da tık yok!..

İlhami ağabey ve güneydoğudaki çocuklar, geçmiş olsun. Montlarla değil birbirimize sarılarak ısınacağımız o güzel günlere bir an önce kavuşmak duasıyla sizleri Allah’a emanet ederim.