İlk gol sendromu

Galatasaray’ın mağlup olduğu bir haftada Fenerbahçe mutlak galip gelmek zorundaydı. Bu nedenle oyuncular üzerinde belli bir baskı vardı. Maçın henüz 2’nci dakikasında mağlup duruma düşülünce bu baskı daha da doruklara yükseldi..Fenerbahçe ilk golü kendi kalesinde görüp sonradan oyunu çevirme alışkanlığına yine devam etti.

Gökhan ve Webo’dan yoksun maça başlayan Sarı-Lacivertli ekipte 23’de ise Emre sakatlanarak oyundan çıkınca Aykut Kocaman’ın tüm planları da ült üst oldu. Çünkü Emre çıktıktan sonra orta sahanın üretkenliği büyük ölçüde azaldı. Ancak Emre yine de takımına beraberlik golünü kazandırıp, sakatlanmasına rağmen Kuyt’ın direkten dönen topunun da mimarı oldu...

Maçın başında Bursaspor’un Sestak ile kazandığı golde Bekir’in biraz ağır kalmasının da etkisi oldu. İlk 45 dakikada Hasan Ali’nin soldan bindirmeleri ve Meireles’in yerinde müdahaleleri dikkat çekti.

Son haftalarda hep hakemler konuşuluyor ya dün de Tolga Özkalfa devrenin bitiminde Semih’in sakatlığı nedeniyle oyunu durdurmaması sonucu, Bursa’nın golü geldi. Pozisyon ofsayt olmayıp da bu gol geçerli sayılsa sanıyorum şu anda Fenerbahçe yönetimi hakem hatası nedeniyle ayağa kalkmış olacaktı. Semih’in sakatlığının ne kadar ciddi olduğu da 65’de mecburen oyundan çıkması ile kesinleşmiş oldu.

Fenerbahçe ikinci yarıya daha temoplu bir futbolla başladı. 50. dakikada Bursaspor kalecisi Carson’un topu elinden kaçırmasında pozisyonu çok iyi takip eden Meireles galibiyet golüne imzasını attı. Ancak bu pozisyon sonrası yan hakem Muhittin Gürses santraya koşmayıp yerinde kaldı. Yardımcı hakem Carson’a faul yapıldığı görüşündeydi ama Tolga Özkalfa golü verdi.

Maçtan önce çıkan olaylar ise utanç vericiydi. Bursa’dan kalkıp İstanbul’a maç izlemeye gelen Yeşil-Beyazlı bir taraftar, 12 yaşındaki oğlunun gözleri önünde bıçaklandı. Zavallı çocuk şoka girip bir süre konuşamamış.. Ne zaman bu futbol holiganlarından kurtulup adam gibi maç izleyeceğiz merak ediyorum.