İlk yarı G.Saray ikinci yarı Kayseri

Ligimizin renkli takımı Kayseri karşısında zorlu deplasman maçına çıkan Galatasaray, Eren Derdiyok’la maç başında golü bulup öne geçice büyük avantaj yakalamış oldu. Eline geçirmiş olduğu avantajı iyi kullanan Eren Derdiyok, ikinci golü de bulunca takımını rahatlattı. İki golün sahibi Eren Derdiyok, Gomis’in yokluğunu aratmazken, Rodrigues ise ilk yarıda girdiği pozisyonu kaçırmamış olsaydı, Galatasaray maçı ilk devrede noktalardı. Kayserispor ilk yarı beklenenden uzak kalınca Deniz’in şahsi gayretiyle gol beklentisinde kaldı. Galatasaray’da Rodrigues ve Feghouli, kenar akınlarını üst düzeyde kullanırken, Eren’in attığı her iki golde de katkıları bir hayli büyüktü.

İlk yarı beklenen futboldan uzak kalan Kayserispor, ikinci yarı bambaşka bir kimliğe büründü. Daha atak, daha kombine futbolla adeta Galatasaray’ı bunalttılar. Umut’un kafa golüyle Kayseri ümitlenirken, aynı Kayserispor Mendes’le akıllara durgunluk verecek bir gol kaçırdı. Mendes takımının iyi futboluna da gölge düşürmüş oldu. Rodrigues, son anlardaki golüyle güzel futbolunu taçlandırdı.

Maçın özetine baktığımızda ise ilk yarıda Galatasaray üstün gözükürken, ikinci yarı Kayserispor oyunu domine etti. Ama bir türlü ikinci golü bulamadı. Galatasaray her ne kadar ilk yarıda  üstün bir futbol sergilese de ikinci devrede skor avantajını korumak için kendi yarı alanına çekilmesi, ligimizin büyük takımı olarak Galatasaray’a yakışmadı.