Ýllüminati dendiðinde akla hemen Amerikalý ve Avrupalý zengin sülaleler gelir. Rockefeller, Dupont, Astor gibi. Ancak Ýllüminati’nin Ý3 ailesi içinde kökeni MÖ 2 bin yýlýna uzanan Lee Ailesi vardýr ki bugün kýta Çin’den, Hong Kong, Singapur, Macao ve Tayvan’ý perde arkasýndan yönettiði söylenir.
Lee Ailesi MS 618’den 906’ya kadar süren Tang Hanedanlýðý’nýn kurucusuydu. Bu hanedan döneminde Çin ilk kez kaðýt parayla tanýþtý. Aile Asya’yý, deyim yerindeyse bir ahtapot gibi sarmýþtýr. Yakýn tarihten Lee Ailesi’nin üç önderine bir göz atalým etkisini anlamak için:
1. Hong Kong fiili hükümdarý ve milyarder Lee Ka-Shing.
2. Kýzýl Çin’in “Kutsal Önderi” Lee Peng.
3. Singapur Baþkaný Lee Kwan Yew.
Söz konusu ülkeleri el altýndan hala yönettikleri için, dünyanýn en güçlü ailelerinden biridir günümüzde de. Hatta Lee Ailesi’nin Rockefeller’lar kadar güçlü olduðunu söyleyenler de vardýr.
Çin’de iktidarý elde tutanlarýn çok zengin olduklarý herkesin bildiði bir sýrdýr. Örneðin Wikileaks’i ortaya çýkardýðý belgelere göre elektrik sektörü tümüyle Lee Peng Ailesi’nin elindedir. Lee sülalesinin en yaþlý üyesi Lee Pen, 1987’den 1998’e kadar Çin Halk Cumhuriyeti’nin Baþbakanýydý.
Lee Hanedanlýðý, Ýllüminati’yi oluþturan 13 ailenin en acýmasýz üyelerinden biri belki de baþlýcasýdýr. Aile dünyanýn en büyük deniz ticaret filosuna sahiptir. Sahibi olduðu gemilerle hem Çin hem de Filipinlerin ihraç mallarýný dünyanýn dört bir yanýna taþýr. Aile, Çin-Tayvan-Filipinler-Hong Kong’da at koþturan, Asya Mafyasý olarak bilinen Triad’ýn da kurucusudur. Triad, Uzakdoðu’da uyuþturucu kaçakçýlýðýný elinde tutmaktadýr. Gelen kara parayý kendi banka ve finans kuruluþlarýnda aklarlar. Binondo Merkez Bankasý adý altýnda çalýþan Triad bankasý tümüyle Lee Ailesi’nin, dolayýsýyla da Ýllüminati’nin denetimindedir. Bankanýn, Vancouver Kanada, Barcelona, San Francisco, New York, Londra, Manchester, Amsterdam ve Hong Kong’da þubeleri vardýr. Bu banka þubelerinde Triad uyuþturucu, gasp, kumar, fuhuþ gelirlerini aklar. Uyuþturucu iþinde ortaðý CIA’dir!
Lee Ailesi Türkiye’ye Ýzmir üzerinden girer
Ailede hayýrseverliðiyle tanýnan Lee Ka-Shing, Güney Çin’de, Shantou Üniversitesi ve hastanesi kurulmasý için bir çýrpýda 95 milyon Amerikan dolarý baðýþta bulunmuþ. Tabi bu Lee Ka-Shing için çerez parasýdýr; Fortune Dergisi’ne göre 1991’de gayrimenkul alýþveriþlerinden 13.5 milyar dolar kazanmýþtýr! Dünyada limanlarýn özelleþtirilmesi sonucu bugün, Lee Ailesi’nin resmi kuruluþu Cheung Kong Holding, beþ kýtada, 18 ülkede 44 liman iþletmektedir. Holding’in iþtiraký Hutchison Whampoa Akdeniz çanaðýnda Uzakdoðu’daki Singapurlu rakibi PSA karþýsýnda ayakta durabilmek için 2007 yýlýnda Ýstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük ihracat limanlarýndan Ýzmir Limaný’nýn iþletim hakkýný 1 milyar 275 milyon dolara kazandý. Böylece, Ýllüminati’nin en güçlü ailelerinden Lee Sülalesi de, Rockefeller ve Dupont’tan sonra Türkiye’ye giriyordu...