NATO Ýkinci Dünya Savaþý sonrasýnda Sovyet tehdidine karþý kurulmuþ bir askeri örgüt. NATO’nun kuruluþ bildirgesinin altýnda imzasý olan Beþkan Truman Ýsrail’i devlet olarak tanýyan ilk kiþiydi. Ýsrail’in kurucu Baþkaný David ben Gurion yeni bir ülkenin kurulduðunu açýkladýktan tam 11 dakika sonra Truman ABD’nin Ýsrail’i tanýdýðýný açýklamýþtý. NATO’nun ilk baþ komutaný General Omad Bradley, rahmetli Ýlhami Soysal’in Masonlarla ilgili kitabýnda belirttiðince masondu, týpký Truman, Eisenhower ve bir çok general gibi. Yýllar geçti ve SSCB/Varþova Paktý tarihe karýþtý. NATO bu kez yepyeni bir tehlikeyle karþý karþýya kaldý: Terör!
Terör karþýsýnda NATO’nun görevleri açýkça belirtilmemiþtir. Kimi üyeler terörle açýkça ve silahla mücadele edilmesini savunurken Avrupalý üyelerin bir çoðu terörle mücadelenin baþarýlý olmasý için önce terörü doðuran koþullarýn ortadan kaldýrýlmasý gerektiðini savunur. Ancak bu ayrýlýk 11 Eylül 2001 tarihinde, ikiz kulelere yönelik saldýrý sonrasýnda ortadan kalkar ve ABD’nin istediði bazý önlemler 4 Ekim 2001’de NATO’nun terörle mücadele öncelikleri arasýna yazýlýr. Bu önlemler þunlardýr:
Ýstihbarat paylaþýmý, toplu üst geçiþ haklarý, liman ve hava limanlarýna sýnýrsýz eriþim kolaylýðý, koalisyon çalýþmalarýna katký veren ülkelere yönelik tehditleri ortadan kaldýrma, NATO deniz kuvvetlerinin doðu Akdeniz’de konuþlandýrýlmasý.
ABD Afganistan’ý iþgal ederken NATO’yla iþ birliðinden kaçýnmýþtý. Bu davranýþ NATO üyeleri arasýnda rahatsýzlýklara yol açtý. Hele de George W Bush’un 11 Eylül’e damgasýný vuran haçlý savaþlarý söylemi baþta Türkiye, birçok Müslüman vatandaþý olan ülkeleri hem öfkelendirdi hem de bu teröre yönelik savaþýn gerçek amacýný sorgulamasýna neden oldu. Acaba hedef terör müydü yoksa her zaman olduðunca Orta Doðu petrolleri mi? Irak saldýrýsýyla hedefin petrol olduðu bir kez daha anlaþýldý.
Ýlluminati Ýstihbarat servisi geride kalanlar ordusu
Ýtalya 1 Aðustos 1949’da NATO’ya girdi. Hemen 1 ay sonra, 1 Eylül’de SIFAR (1949-1965) Ordu Ýstihbarat Servisi kuruldu. Doðduðu andan itibaren Ýlluminati’nin çýkarlarýna baðlý kalacak olan SIFAR’ýn örgütlenmesi daha sonra NATO Genel Sekreterliði de yapacak olan Savunma Bakaný Bronzo tarafýndan geliþirildi. Washington’un isteði doðrultusunda bilgi toplayan , Ýtalyan ordusunun NATO’ya baðlýlýðýný denetleyen SIFAR Amerikan Ýstihbarat birimlerinin resmi olmayan þubesiydi bir bakýma!
Geride Kalanlar Ordusu (Stay Behind Armies) Frank Wisner adlý C IA görevlisinin Ýstanbul’da çalýþýrken ortaya attýðý ve Washington’u onayladýðý bir tasarýmdý. SIFAR bunu ilk benimseyen ve uygulayan istihbarat birimidir. Buna göre ABD/NATO dünyanýn bir çok ülkesinden bu geride kalanlar ordusunu kuracak ve müttefik ülkelerde gerektiðinde darbe yapacak; iþgal sýrasýndaysa düþmana karþý saldýrýlar düzenleyecekti. Wisner’in bu tasarýmý baþarýyla uyguloandý ve GLADYO böyle doðdu. Sonra evrildi kontrgerilla oldu.
Geride Kalanlar Ordusu’nun Türkiye’de büyütüp beslediði baþlýca örgüt Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) dür. Wisner’in “ABD ve Batý çýkarlarýna karþý bir tavýr deðiþikliði sezildiði anda hemen harekete geçerek iktidara el koyabilecek bir yapýlanma” tanýmlamasýna týpatýp uymaktadýr. Türkiye ne zaman, örneðin, Rusya’yla ticari ve ekonomik bir iþ birliðine soyunsa kontrgerilla, NATO subaylarýyla birlikte darbe yaptý. Ýtalya’da komünistler seçimlerle iktidara gelmek üzereyken Gladyo ülke çapýnda terör hareketleri baþlattý ve Hýristiyan Demokratlar seçimi kazandý. Wisner bu yapýlanmanýn içine öylesine girdi, yaptýðý kirli iþler sinirlerini öylesine bozdu ki, 1965’de intihar etti.
Gladyo/Kontrgerilla 1956 yýlýnda NATO/ABD iþ birliði içinde CIA önderliðinde “casusluk ve gerilla” savaþý yapmakla görevli olarak kuruldu. Örgütün ilk eðitim kampý Sardunya’daydý. Bu örgütlenme modelini Illuminati’yi oluþturan 13 Aileden biri, Rockefeller Ailesi hem maddi hem de manevi olarak hep destekledi. Kontrgerillanýn fikir babalarý arasýnda ABD Savunma Bakanlýðý yapacak Robert S McNamara da vardýr. “ABD’nin çýkarlarýný savunmak için her ülkede son derece gizli, hücre yöntemiyle oluþturulacak, düðmeye bastýðýmýzda harekete geçecek silahlý birlikler kurup yönetmeliyiz,” söylemi McNamara’nýndýr!
(Yarýn: Kissinger ve Geride Kalanlar Ordusu)