İmkân tanınırsa Tudor iyi işler yapar

Galatasaray tarihindeki en kötü sezonlarından birine imza attı. Kağıt üzerinde bakıldığında elindeki kadro Türkiye şartlarına göre gayet iyiydi. Üstelik Avrupa cezası nedeniyle sadece Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecekti. Yönetim, “Rakipler Avrupa’da mücadele edecek. Biz bu kadroyla nasılsa ligde ipi göğüsleriz” havasına girdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Neden mi? Galatasaray’ın iş başına getirdiği teknik direktör hayatında ilk kez böyle büyük bir takımı çalıştıracaktı. Sneijder, Selçuk, Podolski gibi oyuncular heyecanlarını, iştahlarını yitirmişlerdi. Hele büyük bel bağlanan Sneijder, futboldan sonraki işleri ile uğraşıyordu. Yönetimi de kafaya alınca istediği gibi at koşturdu. Gruplaşmalar olmaya başladı. Galatasaray takım olamayınca, iyi de çalıştırılmayınca sonucu hüsran oldu. Son çırpınışlarda hoca değiştirildi ama çok geç kalınmıştı.

Igor Tudor benim gördüğüm kadarıyla işini seven, disiplinli, başarıya aç, genç bir teknik adam. Ben Tudor’un imkan tanındığı takdirde Galatasaray’da gelecek sezon başarılı olacağına inanıyorum. Ama ne dedim, imkan tanınırsa...

Bunlar neler?

Hırvat hocanın sistemine uygun futbolcular alınırsa, rahat bırakılırsa, tüm yetki onda olursa, arkasında durulduğu hissettirilirse, İgor Tudor Galatasaray’ı eski şaşaalı günlerine kavuşturur. Galatasaray’ın çok iyi bir sezon başı çalışması geçirmesi lazım. Çünkü sezon başlarındaki yüklemeler, futbolcunun olmazsa olmazıdır. O yüzden Tudor’un ben yeni sezona başlangıç noktasında Galatasaray’a değişimler getireceğine inanıyorum. Yalnız onun da eksileri var. Özellikle yıldızlarla iyi geçinmeli, inatlaşmamalı. Bu konuda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i örnek almalı.

Galatasaray’da Bruma gidici. Yerine kimi koyacaklar merak ediyorum. Geçen sezon çok iyi işler yaptı. Sarı-Kırmızılılar’ın en az 8 banko oynayacak ve Tudor’un sistemine uyacak oyuncu alması gerekli. Sağda solda bir sürü isim uçuşuyor. Aman dikkat! Alınacak futbolcular sisteme uymasının yanında futbol iştahı fazla, başarıya aç, çalışmayı seven oyuncular olmalı. Bu işlerde kadro istikrarı çok önemli. Bakın Beşiktaş’a iki sezondur takımı bozmuyor, yıldızları alıp yoluna devam ediyor.