İmkansız değil

Daha maçın 2. dakikası dolmadan net gol pozisyonu bulduk. Burak, ayağındaki topla ağır hareket edince, canım pozisyon güme gitti. Caner’in orta topuna Umut’un kafa golüyle öne geçtik. İkinci yarının ilk dakikasında da Gökhan Töre’nin gol pasına bu kez Burak temiz bir şekilde ayağının içiyle yaptığı sert plase ile ikinci golümüzü skorborda yazdırdı.

Milli Takımımız, çok iyi bir takım oyunu oynadı. Dayanışma, yardımlaşma ve de oyun disiplininden hiç sapmadı. Her futbolcumuz görevini layıkıyla yerine getirdi. Özellikle pas yüzdemizin, ayağa top oynayarak, mükemmele yakın olduğunu söyleyebiliriz. Top rakibe gidince de presli futbola özen göstererek, Estonya’ya fazla gol şansı vermedik. Kalecimiz Volkan kendinden emin ve de başarılıydı. İki kanat savunma oyuncularımızdan Caner, olağanüstüydü. Umut’un kafa golünde de pası veren Caner’di. Gökhan Gönül de adaşı Gökhan Töre ile iyi anlaşarak sağ kanadı yol geçen hanına çevirdi. Semih ve Ömer ise sağlam bir defans anlayışı içinde oldu. Caner hücuma katıldığı zaman, Gökhan Gönül hücuma katıldığı zaman, harika kademe anlayışıyla rakip Estonya’nın gol yollarına taş koydular. Orta sahamızda; ortada Mehmet Topal, solda Arda; o kadar keyif veren futbol sergilediler ki, Milli Takımımız’ın bu maçı kazanmaması imkansız olurdu. Selçuk ise çok fazla efor sarf etmeden, orta sahanın göbeğini rahatlattı; Burak ve Umut’a savunmanın arkasına attığı toplarla görevini yapan isimlerin başında geliyordu.

İyi futbol oynadık. Üç net pozisyon bulduk, ikisini gol yaptık. Rakibe de pozisyon vermedik. 2-0 kazanarak, Hollanda maçına umutları taşıyan olduk.

Fatih Terim hocaya gelecek olursak... Fazla görüntü vermedi. Arada bir futbolcularını ikazlı konuşmalarıyla motive etti ve bir kez daha varlığını göstermiş oldu.

Şimdi salı günü Şükrü Saracoğlu’nda Hollanda’yı bekleyeceğiz. Keşke daha evvelki maçlarda puan kaybetmemiş olsaydık da Hollanda karşısında mutlak galibiyet beklentisi içinde bulunmasaydık. Ama bu oyun anlayışıyla, evimizde Hollanda’yı misafir ederken, ben Fatih Hoca ve futbolcularına güvenimi tam olarak tazelemiş durumdayım.