Cumhur Ýttifaký ile muhalefetin ittifak arayýþý arasýnda derin farklar var.
Cumhur Ýttifaký bir gönül ittifakýdýr. Çünkü bir araya gelen iki partinin, bilhassa 15 Temmuz hain darbe giriþiminden sonra kuvvetlenen gönül baðlarý var. AK Parti ve MHP yönetimleri, kendi seçmenlerinin arzusu istikametinde Cumhurbaþkanlýðý hükümet sistemini, mahalli seçimlerdeki baþarý ile tahkim etmek istiyor. Türkiye’ye boyun eðdirilmesini, hizaya sokulmaya çalýþýlmasýný reddediyorlar. Yapýcý bir hedef için birlikte yürümeyi hedefliyorlar.
Muhalefet ittifaký ise gönülsüz bir ittifaktýr. Çünkü gönülleri çatacak, kaynaþtýracak ortak bir dünyalarý, düþünce ve hedefleri yok.
CHP tabaný, bölücü terör örgütünün siyasetteki kolu HDP ile iþbirliðini ister mi? Hele Ýyi Parti ve Saadet Partisi tabaný içinde HDP desteðinin olduðu bir iþbirliðini gönülden kabul eder mi?
Bu gerçeði CHP, Ýyi Parti ve Saadet Partisi yönetimleri elbette görüyor.
Açýktan, AK Parti ve MHP’nin yaptýðý gibi bir ittifak sözleþmesi yapamýyorlar.
Ýyi Parti yöneticilerinin mahcup þekilde ekran görüntüleri vermelerinin sebebi, “öyle deðil böyle” diye laf çevirmeleri bu yüzden…
Sayýn Karamollaoðlu’nun CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu ile görüþtükten sonra, "Genel bir ittifak söz konusu deðil. Çeþitli il ve ilçelerde dirsek temasý olabilir" lafý, Saadet Partisi’nin zevahiri kurtarmasýný saðlar mý?
Saðlamaz. Çünkü Karamollaoðlu’na, “Bu dirsek temasý hangi parti ile olacak?” diye sorulsa “tabii ki yeri geldiðinde baþta CHP ile olacak” demenin dýþýnda bir cevabý olur mu?
Dirsek temasý, Saadet Partisi’ni CHP ile iþbirliði ithamýndan kurtarmaz.
Niye Karamollaoðlu ve Akþener açýkça, “AK Parti adaylarýnýn kazanmamasý için CHP ile iþbirliði yapacaðýz” diyemiyor?
Hadi þu soruyu da soralým. AK Parti ile HDP adayýnýn çekiþtiði bir seçim bölgesinde Saadet Partisi ve Ýyi Parti yönetimleri hangi adayý destekler?
Yönetimlerin telkini/iþareti tabana ne kadar yansýr?
Muhalefet ittifaký fiyaskoya mahkûmdur. Tepede “dirsek temasý” kurulsa bile tabanda, sandýk baþýna gidildiðinde millet kervanýndan ayrýlmama hissiyatý aðýr basacaktýr.
Cumhur Ýttifaký sýkýntýlarý aþma, muhalefet ittifaký ise sýkýntý/kaos çýkarma karakterlidir.
Cumhur Ýttifakýnýn harcý, kendi deðerlerimize sahip çýkarak güçlü, büyük Türkiye’yi kurmaktýr.
Muhalefet ittifakýnda milli ve yerli ortak deðer yoktur. HDP ile bölücü terör örgütü ile hangi milli ve yerli ortak hedefler olabilir?
Cumhur Ýttifaký bir dava ittifakýdýr. Türkiye’ye daha iyi belediye hizmetleri kiminle verilebilir anlayýþýnýn ittifakýdýr.
Muhalefet ittifakýnda “hangi adayla daha iyi hizmet verilebilir” arayýþý yoktur. Kimi aday gösterirsek diðer muhalefet partilerinin de oyunu alýr ve AK Parti adayýnýn önü kesilebilir arayýþý vardýr…
Muhalefet ittifaký bir inat ittifakýdýr. Ýnat ettiler, Erdoðansýz Türkiye istiyorlar. “Erdoðan gitsin isterse Türkiye batsýn” inadý gözlerini kör etti.
FETÖ terör örgütüne, PKK bölücü terör örgütüne kol kanat germeye kadar savruldular.
Cumhur Ýttifaký 15 Temmuz’a “hain darbe giriþimi” derken, inat ittifaký “kontrollü darbe/tiyatro” diyor.
Türkiye’yi dýþarýya jurnallemek onlarda. “Ekonomi batsýn, bir kaos çýkarsa çýksýn” beklentisi onlarda.
Yýkýcý olan deðil yapýcý olan ittifak kazanacak.