İnat ittifakı fiyaskoya mahkûm

Cumhur İttifakı ile muhalefetin ittifak arayışı arasında derin farklar var. 

Cumhur İttifakı bir gönül ittifakıdır. Çünkü bir araya gelen iki partinin, bilhassa 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kuvvetlenen gönül bağları var. AK Parti ve MHP yönetimleri, kendi seçmenlerinin arzusu istikametinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, mahalli seçimlerdeki başarı ile tahkim etmek istiyor. Türkiye’ye boyun eğdirilmesini, hizaya sokulmaya çalışılmasını reddediyorlar. Yapıcı bir hedef için birlikte yürümeyi hedefliyorlar. 

Muhalefet ittifakı ise gönülsüz bir ittifaktır. Çünkü gönülleri çatacak, kaynaştıracak ortak bir dünyaları, düşünce ve hedefleri yok. 

CHP tabanı, bölücü terör örgütünün siyasetteki kolu HDP ile işbirliğini ister mi? Hele İyi Parti ve Saadet Partisi tabanı içinde HDP desteğinin olduğu bir işbirliğini gönülden kabul eder mi? 

Bu gerçeği CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi yönetimleri elbette görüyor. 

Açıktan, AK Parti ve MHP’nin yaptığı gibi bir ittifak sözleşmesi yapamıyorlar. 

İyi Parti yöneticilerinin mahcup şekilde ekran görüntüleri vermelerinin sebebi, “öyle değil böyle” diye laf çevirmeleri bu yüzden… 

Sayın Karamollaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra, "Genel bir ittifak söz konusu değil. Çeşitli il ve ilçelerde dirsek teması olabilir" lafı, Saadet Partisi’nin zevahiri kurtarmasını sağlar mı? 

Sağlamaz. Çünkü Karamollaoğlu’na, “Bu dirsek teması hangi parti ile olacak?” diye sorulsa “tabii ki yeri geldiğinde başta CHP ile olacak” demenin dışında bir cevabı olur mu? 

Dirsek teması, Saadet Partisi’ni CHP ile işbirliği ithamından kurtarmaz. 

Niye Karamollaoğlu ve Akşener açıkça, “AK Parti adaylarının kazanmaması için CHP ile işbirliği yapacağız” diyemiyor? 

Hadi şu soruyu da soralım. AK Parti ile HDP adayının çekiştiği bir seçim bölgesinde Saadet Partisi ve İyi Parti yönetimleri hangi adayı destekler? 

Yönetimlerin telkini/işareti tabana ne kadar yansır? 

Muhalefet ittifakı fiyaskoya mahkûmdur. Tepede “dirsek teması” kurulsa bile tabanda, sandık başına gidildiğinde millet kervanından ayrılmama hissiyatı ağır basacaktır. 

Cumhur İttifakı sıkıntıları aşma, muhalefet ittifakı ise sıkıntı/kaos çıkarma karakterlidir. 

Cumhur İttifakının harcı, kendi değerlerimize sahip çıkarak güçlü, büyük Türkiye’yi kurmaktır. 

Muhalefet ittifakında milli ve yerli ortak değer yoktur. HDP ile bölücü terör örgütü ile hangi milli ve yerli ortak hedefler olabilir? 

Cumhur İttifakı bir dava ittifakıdır. Türkiye’ye daha iyi belediye hizmetleri kiminle verilebilir anlayışının ittifakıdır. 

Muhalefet ittifakında “hangi adayla daha iyi hizmet verilebilir” arayışı yoktur. Kimi aday gösterirsek diğer muhalefet partilerinin de oyunu alır ve AK Parti adayının önü kesilebilir arayışı vardır… 

Muhalefet ittifakı bir inat ittifakıdır. İnat ettiler, Erdoğansız Türkiye istiyorlar. “Erdoğan gitsin isterse Türkiye batsın” inadı gözlerini kör etti. 

FETÖ terör örgütüne, PKK bölücü terör örgütüne kol kanat germeye kadar savruldular. 

Cumhur İttifakı 15 Temmuz’a “hain darbe girişimi” derken, inat ittifakı “kontrollü darbe/tiyatro” diyor. 

Türkiye’yi dışarıya jurnallemek onlarda. “Ekonomi batsın, bir kaos çıkarsa çıksın” beklentisi onlarda. 

Yıkıcı olan değil yapıcı olan ittifak kazanacak.