İnce eleyip sık dokumalı

Sezon bitti Trabzonspor’a olan saldırılar başladı.

2010/2011 sezonunda şampiyon olan Trabzonspor’un yeni kurulmuş ve geleceği olan kadrosunu Galatasaray yaptığı hamlelerle dağıtarak hem kendini güçlendirdi hemde rakibini zayıflattı. Aynı senaryo yine oynanmaya çalışılıyor. Peki Olcan ne tavırda?

Olcan da beni satın para kazanın diyormuş!

Güzel kardeşim Gaziantep’te oynarken seni isteyenler neredeydi?

Trabzonspor çuvalla para sarf ederken ya tutmasaydın!

Bunları unutmamak gerek.

Trabzonspor cephesine gelirsek; Şampiyonluklar kazanmalı ve taraftarımı sevindirmeliyim diyorsan iyi futbolcularını rakiplerine kaptırmamalısın Trabzonspor para için bu ligde mücadele edecekse, Trabzonspor ticarethanesi deyip geçelim.

Ama Trabzonspor’un yenemediği tek rakip İstanbul’dur.  Oranın renkli hayatı genç futbolcuları cezbediyor. İstanbul 22 milyon,Trabzon 750 bin. Ne ararsan İstanbul’da var ama Trabzon’da sadece futbol ve dostluk var.  Ama Trabzonspor bu konuda dik durmalıdır. Bir sene daha mukavelesi olan Olcan ikna edilmelidir. Anlattıklarım genel bir görüştür. Taraftar bu görüşü sever ama benim görüşümde farklı. iyi futbolcularını bırakmayacak hele rakiplere hiç vermeyeceksin ama gelir gider dengeni de kontrol edeceksin. Olcan oynadığı futbolla kendisini aşmıştır. Demir tavında dövülür misali öyle bazı uyanıkların teklif ettiği üç kuruşa değil ama yüksek bir transfer parasına bırakırım. Hatta Türkiye’nin en iyi kalecisi konumundaki Onur için bile düşünürüm. 

Diyebilirsiniz ki kendinle ters düşmedin mi?

Asla çünkü gidecek olanların yerlerini dolduracaklar var. Mesela Fatih, Onur ve Tolga’yı aratmayacak kalitededir. Sadece Onur gibi fırsat yakalaması gerekir. Futbolcu kardeşlerimiz ille kalsın diye verilecek yüksek rakamlar Trabzonspor’un sonunu hızlandırır ama yüksek rakamların dışında asla verilmemelidir. Ve eğer verilirse gelecek para emekliliği gelen futbolculara verilip bitirilmemelidir. Varsayım olarak söylüyorum böyle bir durumda hem para hemde futbolcuları kaybedecekse Trabzon çok zarar görülür.