İnsan mezbahası

Amerikalı yetkili, “.. Esed Saydnaya’da binlerce kişiyi özel hazırlanmış krematoryumlarda yaktı” deyince dikkatler yeninden Suriye’deki insanlık suçlarına çevrildi.. Herkes aynı soruyu soruyor dünden beri;“Bu sahiden olabilir mi?”.. Elbette olabilir… Esed gibi eli kanlı bir diktatörün insanları yakmış olabileceği neden şaşırtıcı olsun ki?.. Bu vakte kadar yaptıkları, bunu da yapabileceğinin kanıtı değil mi?.. Evet  ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stuart Jones’un sözlerini okudum. Bir ‘fırın’dan söz ediyor.. Ve bu tespitini bir rapora dayandırıyor.. Uluslararası Af Örgütü raporuna.. O rapor önümde.. Başlığı; “İnsan Mezbahası”.. Eğer dikkatimden kaçmadıysa raporda insanların yakıldığından söz edilmiyor.. Çoğu sivil ve tamamı muhaliflerden oluşan 13 bin kişinin idam edildiği yazıyor.. Başta söyledim bir kez daha tekrarlayayım.. Kanaatimi soracak olursanız, ‘yakmış mıdır?’ diye, hiç tereddütsüz, ‘elbette yapmıştır bu alçaklığı’ derim.. Ama raporda böyle yazmıyor.. Olsa yazardı sanıyorum.. Zira rapor için bilgi veren gardiyanların açıklamaları ve cezaevinden kurtulmayı başaranların anlattıkları da yeteri kadar tüyler ürpertecek cinsten.. Bakın mesela rapora yansıyan bir tanık ifadesini paylaşayım burada.. İdamları gören eski bir yargıç diyor ki;“.. Bazı gençler çok ağır değildi.. Dolayısıyla idam sehpasında ölmeyebiliyorlardı. Subaylar onları aşağıya atıp boyunlarını kırarlardı..” Raporu kaleme alan Nicolette Waldman’a göre, bu insanların tek bir suçu vardı; Suriye hükümetine karşı çıkmak.. Aylardır ortalarda olan bu rapor, bu haliyle Amerikan hükümetinin gündemine girdiyse, bakalım ne geliyor..

Gerici CHP zihniyeti

CHP’nin 1 numaralı koltuğuna hazırlanan Muharrem İnce geçen akşam televizyonda, son derece isabetli CHP analizleri yapıyordu.. Aslında bizim aylardır söylediklerimizi tekrarlıyor.. Ama yakasında CHP rozetiyle biri bunu yapınca daha bir güzel oluyor.. Sıklıkla televizyonda yayınlıyoruz ya hani.. Muharrem İnce’nin ilk bayrak açtığı gün söylediklerini hatırlıyorsunuz.. (2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertesi) “… Adam yüzde 52 almış, 'neden 55 almadım' diye tartışıyor, sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın... Her seçimde yenmiş seni, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş...” Değil mi?.. Tespit gibi tespit.. Şimdi de yine benzer sözler söylemeye başladı.. Ama bir farkla.. Referandum kampanyası döneminde ‘hayır’ dediği için, kendiyle çelişmemek adına, yeniden eski sisteme dönmeyi vaat ediyor Sayın İnce.. Klasik CHP hastalığı.. İleri gitmeyelim hep geri gidelim.. Gericiler sizi!.. Yahu tamam, o sırada o kampanyayı yürütmüş olabilirsiniz.. Gelin artık önümüze bakalım.. Artık millet kararını verdi, hükümet modeli değişti.. Bu yeni döneme dair yeni şeyler söyleyin cancağızım.. Köprüye karşı çıktınız diye boğazı yüzerek geçmiyorsunuz herhalde..

Ödül aldık

Birey Eğitim kurumları, yılın en başarılı köşe yazarı kategorisinde bu fakiri ödüle değer bulmuş... Varolsunlar... İnandıklarımızı yazmaya devam edeceğiz...