İnsan sağlığı ve canı önce gelir

Fenerbahçe, hakem kararlarıyla Braga maçını kaybedince; Galatasaray derbisiyle birlikte liderliği kovalamak zorundaydı. Kanarya, Türk Telekom Arena’dan galibiyetle ayrılmanın peşindeydi. Fenerli futbolcuların psikolojisi yerlerde sürünürken, tedbir amaçlı derbinin tehir edilmiş olması bence Kanarya’ya yaradı. Çünkü bu kadar motivasyonu düşmüş futbolcularla, Galatasaray karşısında alacağı netice bilinmezlere yelken açacaktı.

Böylesine derbi maçlarının elbette ertelenmesinden yana değilim. Ama insanların can sağlığı önemli olunca eleştiriler teferruattan öteye gitmez. Kısacası ülkemiz böylesine zor günler yaşarken, derbi maç gelecek tarihlerden birisinde oynanır. Bu da dünyanın sonu değildir. Batıda da böyle olaylar olunca, ertelemeler yapılıyor. Paris olaylarını hatırlayın. O günlere yakın zamanda Fransa-Almanya milli maçı oynanacaktı.

Şu anda bizim federasyonumuz ve il güvenlik kurulumuzun aldığı kararın aynısını onlar da almıştı. Onun için ortada çok önemli bir sorun yoktur bence...

Bu arada önümüzde hazırlık maçları nedeniyle uzunca bir milli ara var. Onun için Fenerbahçe’nin zaten yorgun argın Avrupa’dan gelip derbi maçına belirli olaylar nedeniyle çıkamaması da bence bir şanstır. Önümüzdeki arada hem moral motivasyonunu üst seviyeye çeker hem de daha rahat maçlara çıkma pozisyonuna girer. Maçların böylesine olaylarla ertelenmesine sorun gözüyle bakmamak gerekir.

Fenerbahçe bir maçı eksik olduğundan şimdi Beşiktaş’tan 4 puan geride kaldı. Bu aradaki puan farkını çok önemsememesi lazım. İlk oynayacağı Osmanlıspor’a karşı olan maçı kazanarak yoluna devam etmek zorunda kalacaktır.

Bir kez daha yineliyorum. İnsan sağlığı ve canı herşeyden önce gelir.