Iron Man’i ilk gördüğümde nefesim kesildi

Iron Man 3 filminde ‘zeka küpü’ Maya Hansen karakterini canlandıran Rebecca Hall sette Robert Downey Jr’ı Iron Man kostümü içinde gördüğü anı unutamıyor. Hall, gerçekte Maya kadar  akıllı olmadığını ama bunu kimseye ‘çaktırmadığını’ söylüyor.

REBECCA Hall, Woody Allen’ın Barcelona Barcelona filmiyle sinemaseverlerin gönlünü kazandı ve bağımsız yapımlarla parladı.Bu hafta vizyona giren Iron Man 3’te farklı bir karaktere bürünen Hall, rol arkadaşı Robert Downey Jr’un zekasına hayran kaldığını söylüyor. 

-Karakteriniz filmde nasıl bir portre çiziyor?

 Maya Hansen adında bir karakteri oynuyorum. Son teknoloji ürünler geliştiren, inanılmaz zeki bir bilim insanı. Demir Adam’ın dünyasına dahil olmuş çünkü çok uzun süre önce MIT’de bir alan araştırma yapması için bütçe sağlanan bir öğrenciyken Tony Stark ile tanışmış.

-Marvel dünyası ve Demir Adam’la ne zaman tanıştınız?

 Marvel’ın filmleri ve diğer tüm işleriyle ilk Iron Man filmi sayesinde tanıştım. ‘Vay be, Robert Downey Jr., Jon Favreau, Gwyneth Paltrow. Çok ilginç. Bu nasıl bir film acaba?’ diye düşündüm ve Iron Man hakkında hiçbir şey bilmeden filmi izlemeye gittim. Çok eğlendim, filme bayıldım.

O EL PARLIYORDU

-Böyle büyük bir film serisine üçüncü filmde dahil olmak nasıl bir şey?

 Çok önceden bir ikon haline gelmiş, herkesin bildiği karelere sahip, kültürel olarak da önem taşıyan bir projeye katılmak çok ilgi çekici. Sete gitmek, kostümü ve parlayan eli, onun nasıl çalıştığını görmek nefes kesiciydi.

-Iron Man kostümünün en havalı yanı neydi?

 Kostümünün en havalı yanı bence ayakkabılar. Onları pek sık görmüyorsunuz ama ayakkabılar inanılmaz güçlü görünüyorlar. Bence kostümün en ilgi çeken yanı muhtemelen parlayan el ve gözlerdeki parıltıyı nasıl yaptıklarını görmek. Çünkü ben kısacık film geçmişime dayanarak sanıyordum ki böyle şeyler yapım sonrası aşamasında yapılır ama o el setteyken gerçekten parlıyordu. Bu çok heyecan vericiydi.

-Sizce insanların Tony Stark’ı kendileriyle ilişkilendirdikleri şey nedir?

 Tony Stark çekici ve büyük bir kahramanda olması gereken tüm özelliklere sahip. O zirvede. Zengin, zeki ve gereken her şey onda var ama diğer yandan da kusurları olan bir insan. İnsanların kendileriyle kolayca ilişkilendiremeyecekleri bir karakter yaratabilirsiniz. İnanılmaz sempatik, sıcak ve çekici biri olur. Onunla arkadaş olmak istersiniz. Bu işin çıkış noktası bu.

-İzlemek için özellikle sabırsızlandığınız bir sahne ya da kare var mı?

 Sanırım geçmişe dönülen sahneler eğlenceli olacak. 1999’da geçen sahnelerin hepsini izlemek için sabırsızlanıyorum. Hepsi bir araya gelince nasıl görüneceklerini merak ediyorum. Bakalım 90’lar nostaljisini biraz olsun yansıtabilmiş miyiz...

HIZINA YETİŞMEK ÇOK ZOR

-Sizce bu hikaye bir yönüyle gerçekçi mi?

 Bu fantastik bir film. O yüzden olağanüstü, abartılı ve uç noktalarda olmak zorunda. Temeli gerçekliğe dayanmıyor ama tabii ki gerçekçi unsurlar da var ama gerçek hayatta kimsenin Extremis gibi bir şey geliştirdiğini sanmıyorum. O yüzden, fantastik.

-Robert Downey Jr. ile birlikte çalışmak nasıldı? Sizce Tony Stark karakterinde insanları çeken şey nedir?

-Robert Downey Jr. ile birlikte çalışmayı çok sevdim. O gerçek bir güç kaynağı. Çok umulmadık şeyler yapabilen biri olduğu için birlikte çalıştığı insanlara enerji veriyor. Bu karakteri tanıyor. Bence Tony Stark’ın özellikle çekici ve harika olan yanı Robert’ın bu karaktere kattıkları, onun parlak zekası. Çok komik biri. Zekasını esprilerinin inceliğiyle gösteriyor. Downey Jr. gibi, onun aynısı. O da aynı öyle kıvrak zekalı. Birlikte çalışmak çok heyecan verici çünkü onun hızına yetişmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da aslında hem zor hem de eğlenceli bir şey.

Demir Adam’ın Maya’sı Hall

-Maya’nın Tony ile tanıştığı geçmişe dönüş sahnelerinin çekimlerinden bahseder misiniz?

1999’da geçen bir sahneyi çekmek çok eğlenceli oldu. ‘O kadar da eski değilmiş. Hangi döneme denk geliyor ki?’ diye düşünüyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz, saç kesimleri çok özel ve Jon Favreau’nun Pulp Fiction/Ucuz Roman’da John Travolta’nın giydiği takım elbisenin aynısını giymesi gibi kültürel göndermeler de vardı. Harikaydı.

-Killian ve Maya arasındaki ilişkiden ve bu ilişkinin film boyunca nasıl geliştiğinden bahseder misiniz?

 Maya, Killian tarafından keşfediliyor çünkü o dünyanın en zeki, en parlak biyokimya bilim insanlarından biri. Bu yüzden Killian onu işe alıyor. Bu noktaya gelindiğinde Maya, insanlığı tüm hastalıklardan kurtaracağı için insanlığın eşsiz ve en çığır açıcı keşfi olacağını düşündüğü şey üzerindeki çalışmalarında yol almış ama projesini tamamlamak için paraya ihtiyacı var. O da projesini en yüksek teklifi sunan Killian’a satıyor. Killian da ona bütçe sağlıyor.