İş festival yapmakta...

Cannes film festivali sinema sanatının en büyük ödülüdür. Buna karşın Oscar Ödülleri, pop-corn sinemanın en önemli ödülür. Nuri Bilge Ceylan’ın kazandığı Altın Palmiye Ödülü’nü hem bu gözle değerlendirmek hem de Türkiye’de festival yayınlarına bakmak gerek. Cannes Film Festivali’ni marka yapan hem jürisinde yer alan isimler hem de festivale katılan filmlerdir. 

Türkiye’de son dönem medyatik jüri başkanı seçme hastalığı var ama Hülya Avşar’dan beri getirdiği tartışmaları da biliyoruz. Türkiye’de en iyi sinema festivali ve sinema festivali yayıncılığı Mendres Türel’in ilk Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Turkmax ile birlikte yapıldı. Organizasyon komiteleri ve festivalin yayıncısı kurumlar aslında birlikte çalışmalıdır.

Kırmızı Halı geçişinin sponsor alınan ve satılabilen bir yayın olması kim ne zaman gelecek düzeninin iyi yapılmasıyla, festivale katılan sanatçıların kılık-kıyafet özeniyle gerçekleşir. 

Bizde kot üstü ceket ile rastgele gelişli kırmızı halı geçişleri var.

Cannes ve Berlin’den sonra İstanbul ya da Antalya’nın en iyi festivale ve yayına sahip olması lazım ama maalesef o noktadan çok uzağız...

Moralini bozma Show TV

İrlanda-Türkiye A Milli Futbol takımlarının hazırlık maçı gün birincisi de olmadı, ilk 3’e de giremedi. Hiç fark etmez, resmi maçlar başlayınca reyting düzelir. Dolayısıyla bu yayınları da Show Tv’nin hazırlık yayını olarak değerlendirmek mümkün. Eğer maç hazırlık maçı olmasa, Eğer Pazar değil bir başka gün olsa, Ya da sonbahar ya da kış mevsiminde olsak insanlar daha çok evde oturuyor olsalardı reyting daha da yüksek olurdu.

Maç öncesi Serdar Ali Çelikler ve maç sonu Halil Özer’in yayınları kanal için bir artı. 

Hem heyecanı yüksek tutuyor hem de reklam alabilecekleri kuşak sayısını arttırıyorlar. 

Nihat Hoca farkı...

Nihat Hatipoğlu, Atv’ye reyting kazandırmaya devam ediyor.  Miraç Kandili Özel programı da yine iyi reyting aldı. Ramazan Ayı’nda Nihat Hatipoğlu’nun varlığı Atv’ye yine çok şey katacak, ay birinciliği için Dünya Kupası’nı yayınlayacak TRT’ye en yakın gelecek kanal tahminen Atv olacaktır. 

Bu arada TRT de boş durmuyor.

Ramazan Ayı’nda yayınlacak program ve dizilerin çekimi  son sürat devam ediyor.

Tahminen ana ağırlık yine Mint Yapım işlerinde olacak.

Hazırlığa henüz başlamayan kanallar çok geride kaldılar, haberleri olsun...