‘İş’ yapıyorlar...

Türkiye’de doğrudan satış kanalların en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi.Buna bir itirazım yok ama ulusal kanallardan çekilen bir grup satıcı şimdi uydu ve yerel kanallarda yapıyor.

İşdiyorum ama buradaki tanıtımlar, kullanılan unvanlar tamamen halkı kandırmaya yönelik.Adam kendisini doktor olarak tanıtıyor ama sorsanız “arkadaşlarım bana doktor der” diyeceği çok belli.Adam bitkisel bir ürün tanıtıyor ama sanki sattığı uzaydan gelmiş bir hap, tüm dertleri çözüyor.İş öyle bir hale geldi ki kelliğe çare bulduğunu iddia eden bile var.

Madem buldun git patentini al, dolar milyarderi ol, yoksa neden uydu kanallarda iş yapıyorsun? Bir başka kandırmaca sınırlı sayıda ürün için özel fiyat...

 İki-üç kere denedim, 50 ürün için fiyatı düşürdük diyor, yayından 10 dakika sonra arıyorsun ve hala talihli oluyorsun. Belli ki kim arasa o fiyattan ürün satılacak. Teknoloji ürünlerine özel bir bölüm açmak lazım. Cep telefonu vesaire bazı ürünler ucuz ama çok ciddi radyasyon oranları var.

Daha önce Tarım Bakanlığı’ndan aldıkları bitkisel ürün raporunu “Bakanlık onaylı” diye halka yutturuyorlardı. Sanki bakanlık bu ürünlerin işe yaradığına güvence vermiş gibi. RTÜK bunlarla mücadele etti ama uydu kanallar denizinde hala çok sayıda bu tür iş yapanlar var.Bu konunun artık kesin bir şekilde halledilmesi, namusluyla namussuzun ayırt edilmesi gerekiyor.

Gönül Hırsızı...

Hasan Kaçan’ı ekranda görmeyi özleyenlerdenim.Şimdi, Gönül Hırsızı’yla tekrar TRT 1 ekranlarında olacak Kaçan. Üstüne üstlük efsane dizilerden biri olan Ekmek Teknesi’nde rol almış başka oyuncular da bu dizide görev alıyor.

Belki bir dram dizisi kadar reyting almayacaktır bu dizi ama kendisine bir izleyici kitlesi yaratacağı da kesin.Aslında dizi tutturma konusunda TRT’nin son dönem yaptığı iyi işler var.Üstelik bunların maliyetleri eğlence kanallarındaki dizilere göre çok daha hesaplı.O yüzden Gönül Hırsızı’nı büyük bir heyecanla bekliyorum.

Tabu...

National Geographic’in iyi işlerinden biri olan Tabu şimdi Amerika’ya dönüyor.Toplumlardan, küçük ve aykırı gruplara bir yolculuk olacak gibi bu bölümler.

Tahminen RTÜK’e çok şikayet de ulaşacaktır ama aynı oranda ses de getirecektir...