İşe koyulma zamanı

Senenin sonuna geldiğimiz bu zamanda yeni başlangıçları destekleyen güçlü yeniayın etkisinde olacağız. Hayatımızda neye başlamak, hangi alanda yeni bir girişimde bulunmak istiyorsak, yeni yılı beklemeden hemen harekete geçmemiz gerekecek.

21 Aralık pazar günü Güneş, Oğlak burcuna geçiyor ve hemen ardından senenin en güçlü yeniaylarından biri doğuyor. Öncü Oğlak burcunun sıfır derecesinde oluşan bu yeniay imkansız gibi görünen, canlandırması en zor koşulları bile hayata döndürecek güçte. 21 Aralık pazar aynı zamanda en uzun geceyi yaşayacağımız Oğlak dönencesi. Bu en karanlık günün ardından günler yavaş yavaş uzamaya başlayacak ve doğanın muhteşem döngüsü devam edecek. Yeniayla tam aynı zamanda sürprizler gezegeni Uranüs de beş aydır devam eden uykusundan uyandığından bir anda enerji patlaması yaşanacak. Özellikle 2 Nisan doğumlu Koçlar ile tüm Kovalar silkenecek, temmuzdan beri sürüncemede kalan konuların önü açılacak.

Yeniay en çok Yay burcunun son günü 20 Aralık ile Oğlak burcunun ilk günü 21 Aralık, 21-22 Haziran, 23-24 Eylül, 20-21 Mart doğumlulara enerji verecek. 21 Aralık doğumlular sadece yeniayın on günlük döneminde değil, tüm bir sene boyunca yepyeni başlangıçlar yapabilir.

Satürn, 23 Aralık’ta Akrep’ten çıkıp Yay burcuna geçiyor. Satürn, yazın Akrep burcuna geri dönecek ama eylülde Yay burcuna geldiğinde 2017 sonuna kadar burada kalacak. Bu sadece Akrep ve Yaylar için değil tüm burçlar için çok önemli bir haber. Satürn hayatımızın bambaşka bir alanına zorluk, kısıtlanma hatta belki de dibe vurma ve sıfırlanma getirecek ama küllerimizden yeniden doğmamıza da yardımcı edecek.

Haftanın şanslısı

OĞLAK  22 ARALIK-20 OCAK

SENEDE bir kez burcunuza denk gelen ve yeni başlangıçlar için zemin yaratan yeniayınız doğuyor. Bu enerjiyi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Hayatınızda neye başlamak ve neyi değiştirmek istiyorsanız hepsi sizin elinizde, yeter ki yeniayın hemen ardından gelen günlerde harekete geçin. Yılbaşında veya şimdi deniz kenarına veya dağlık bir yere seyahat planları yapabilirsiniz, bu seyahatiniz güzel geçebilir. Ya da yakın akrabalarınızla birlikte çok güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

KOÇ 21 Mart - 20 NİSAN

Kariyerinizde harekete geçmek için tüm senenin en iyi zamanlarından birindesiniz. Yılın bu son günlerinde yıldız haritanızın kariyer ve aynı zamanda anne babanızla ilgili sorumluluklar bölümündeki enerji birikimi, hayatınızın bu alanında yeni fırsatlar getirecek. Yeni başlangıçlar ve önemli girişimler için hemen harekete geçecek şekilde organize olmalısınız. Bu yeniayın ardından gelen iki hafta boyunca girişimlerinizin başarılı olma şansı çok yüksek. Geçmişi bırakacak ve geleceğe odaklanacaksınız.

BOĞA 21 NİSAN-21 MAYIS

SENENİN sonundaki bu haftada yurtdışı seyahat planları yapabilirsiniz. Yurtdışından gelenler olabilir veya oralarla bağlantılı iş fikirleri geliştirebilirsiniz. Üniversite, eğitim, medya, yayıncılık, internet gibi alanlarda da yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bu pazar gece yarısından sonra doğan yeniay ve ardından gelen 10 gün, tüm bu alanlarda harekete geçmek için tüm senenin en iyi zamanı. Arkadaşlarınız destek olacak. Yeniay akrabalarla ilişkinizi ve onlarla ilgili meseleleri de gündeme getirebilir.

İKİZLER  22 MAYIS-21 HAZİRAN

SENENİN bu son haftasında para hesaplarıyla uğraşacaksınız. Bu pazar gece yarısından sonra doğan yeniay en az on gün boyunca parayla ilgili girişimlerinizi destekleyecek ve çeşitli seçenekler çıkaracak. Özellikle kredi, borç, hisse, komisyon, nafaka, miras, vergi, sigorta, tazminat, prim gibi maaş dışındaki diğer kaynaklarda önemli bir gelişme olabilir. Ödemelerinizi yapabilir, alacaklarınızla ilgilenebilir ve bütçe yapabilirsiniz. Alternatif olarak ameliyat ya da tıbbi bir işlem gündeme gelebilir.

YENGEÇ  22 HAZİRAN-23 TEMMUZ

İŞBİRLİĞİ zamanı zira gezegenler yıldız haritanızın en uzak köşesinde toplanıyor ve inisiyatifi karşı tarafa veriyor. Pazar gece yarısından sonra doğan yeniayın enerjisi de iş ve özel hayatınızda resmi bir beraberliğe başlamanız için sizi destekleyecek. Evlenmeye, nişanlanmaya, iş ortaklığı kurmaya veya halkla ilişkiler, reklam ajansı, avukat, menajer gibi sizi temsil edecek biri ile çalışmaya karar verebilirsiniz. Her konuda bir başkasıyla ortak hareket ettiğinizde ilerleyecek ve başarılı  olacaksınız.

ASLAN  24 TEMMUZ-23 AĞUSTOS

SENENİN son haftası epey yoğun geçecek. Yıldız haritanızın bu bölümünde doğan yeniayın enerjisi işlerle ilgili önemli başlangıçlar yapabileceğinize işaret ediyor. İş yerinizde ve iş yapma biçiminizde yenilikler yapabilir, yeni işler alabilir ve müşteriler bulabilirsiniz. İşler yerine sağlık kontrollerine vakit ayırabilir ya da fitness ve diyet programlarına başlayarak sağlığınızı korumak için harekete geçebilirsiniz. Tüm bunlar için  fırsatların ve seçeneklerin bol olacağı bir dönemdesiniz, 10 gününüz var!

BAŞAK  24 AĞUSTOS-23 EYLÜL

YILDIZ haritanızın aşkı ve çocukları yöneten bölümündeki enerji birikimi senenin son günlerini renkli geçirmenize yardım edecek. Aşkta yeni başlangıçlar ve romantik günler sizi bekliyor. Aynı etki sanat ve yaratıcılığı da desteklediğinden bu alanlarda da yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Aşk, hamilelik veya çocuklar baştan aşağı değişmenize ve dönüşüm geçirmenize neden olacak. Partneriniz ise sizi esinlendirecek. Duygularınızı dışa vurmak ve kendinizi göstermek isteyeceksiniz.

TERAZİ  24 EYLÜL-22 EKİM

TÜM dikkatiniz eve yöneliyor. Oturduğunuz yer, başka bir mülk veya anne babanızla ilgili konular önceliğiniz olacak. Yeniayın itici gücü hayatınızın bu alanına yoğunlaştığından girişimlerde bulunabilir, yeni seçenekler bulabilir ve yepyeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Yaşam tarzınız tamamen değişecek ama bu değişim mutlaka belirgin olmayabilir. Taşınabilir, tamirat yapabilir, ev satabilir, satın alabilir, kalabalık misafir ağırlayabilir veya anne babanızla ilgili girişimlerde bulunabilirsiniz.

AKREP  23 EKİM-22KASIM

TÜNELİN ucunda ışık göründü hatta karanlıktan çıkmak üzerisiniz! 2012 sonbaharından beri sorumluluklarınız arttı, kısıtlandınız ve bir sınavdan geçtiniz. Artık özgürce hareket edebileceksiniz. Diğer yanda seyahat planları yapabilir, dağlık bir yere gidebilirsiniz ve seyahatiniz romantik geçebilir. Ya da yoldan gelenler olabilir ve yakın akrabalarınızla güzel bir dönem geçirebilirsiniz. Yazışma, toplantı, eğitimle ilgili meseleler ve bir kontrat tüm vaktinizi alabilir, pek çok seçenek bulabilirsiniz.

YAY 23 KASIM-21 ARALIK

PARAYLA ilgili güç savaşları devam ediyor ve 2015 yılının ilk yarısında da sürecek. Ancak bu haftanın yeniayı o kadar güçlü ki harekete geçtiğinizde yeni seçenekler ve yeni gelir kaynakları bulabileceksiniz. Bu dönemde lüks ürünlere ilginiz artıyor ama aynı zamanda parayı da kendinize çekiyorsunuz. Aylık gelir kaynaklarınız uzun vadede baştan aşağı değişecek ve aynı kalmayacak ama bunun henüz farkında olmayabilirsiniz. Evde ise huzurlu ve mutlusunuz; işleriniz yolunda gidecek.

KOVA  21 OCAK-19 ŞUBAT

Burcunuzdaki Mars öne çıkmanız ve atılım yapmanız için sizi motive ederken, yeniay ise arka planda kalmanızı ve bazı şeyleri gizli tutmanızı isteyecek. Tek başınıza izole olup çalışmanızı gerektiren önemli bir proje de vaktinizin çoğunu alabilir. Hastane, hapishane, huzurevi gibi kurumları ziyaret edebilirsiniz. Bir fobi ya da psikolojik sorununuz veya sigara gibi bırakmak istediğiniz bir alışkanlık varsa, yeniayın enerjisi sizi yine destekleyecek. Ayrıca temmuzdan beri hızlanmayan işler birden açılacak.

BALIK  20 ŞUBAT-20 MART

Yeniayın güçlü enerjisi sene sonunu arkadaşlarla çevrili, sosyal ortamlarda geçirmeniz için ortam hazırlıyor. Arkadaşlarınızla bağlarınız güçleniyor, hatta bir arkadaşla ilişkiniz aşka dönüşebilir. Yeni bir topluluk, dernek veya kulübe üye olabilirsiniz veya üye iseniz daha etkili hale gelebilirsiniz. Sanatın herhangi bir dalında özellikle de fotoğraf, film ve dans gibi alanlarda ve ayrıca spritüel konularda çok başarılı olabilirsiniz. Temmuzdan beri bekleyen para konuları ise bir anda canlanacak.