İşgalin yapı taşları

Farkında mısınız, Fethullahçı Terör Örgütü’nü konuşmuyoruz, 15 Temmuz gecesini konuşmuyoruz, işgale direnirken şehit ve gazi olanları konuşmuyoruz. Varsa yoksa FETÖ'cülerin mağduriyetleri. Yazıyı yazmadan önce yazılanlara söylenenlere baktım da, gayriihtiyârî “Açın cezaevi kapılarını, salın FETÖ'cüleri de siz de biz de rahata erelim!” dedim.

Evet, iftiraya kurban giden, FETÖ'cülerin kumpasıyla veyahut Kemalistler’in “fırsat bu fırsat” deyip cezaevine attığı insanlar yok mudur, muhakkak vardır. Lâkin bu mağduriyetler tüm FETÖ operasyonlarında oluyormuş gibi halkta bir kanaat oluşturmak kimin işine yarar?

Defaatle yazdım, sağda solda, FETÖ'cü eş dostunu kurtarmak için devreye giren milletvekili, AK Partili yöneticilerin isimlerinin konuşulduğunu. Bu söylentilerin halk arasında ve en mühimi de FETÖ’yle can pahası mücadele edenlerde meydana getireceği yılgınlığı, umutsuzluğu düşünebiliyor musunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’de tespit ettiği ve açık açık da dile getirdiği “metal yorgunluğu” öyle hemen hallolacak bir mesele değil. Geçen hafta yazmıştım, FETÖ cemiyetin zihnini öylesine iğdiş etti ki, bir kişinin illâ FETÖ mensubu olması gerekmiyor onlar gibi düşünmesi ve hareket etmesi için!.. Sadede gelirsek, adalet istemek ayrı bir şeydir, adaleti tesis etmeye çalışmak ayrı bir şey. Bir bakarsınız “adalet” diye diye FETÖ’nün figüranı olmuşusunuz da haberiniz yoktur; tıpkı geçmişte FETÖ’nün pazarlama elemanı olanlar gibi!

FETÖ eleman kullanmakta oldukça mahir. Nasıl olmasın ki, dünyanın en kahpe istihbarat örgütlerinden CIA’nın yetiştirmesi bir terör örgütü. Bu bir iddia, bir zan değil. Artık belgeleriyle de açığa çıkan hakikat.

Gazeteciliğin masa başında değil hayatın içinde yapılmasını her gün bize hâl diliyle ihtar eden Kemal Gümüş, peşine düştüğü FETÖ’yle alâkalı bilgi ve belgeleri gazetecilik sezgisinin süzgecinden geçirilerek kitaplaştırdı. 456 sayfalık kitabın ismi “İşgalin Yapı Taşları”.

Gümüş, kimsenin FETÖ hakkında haber yapmaya cesaret edemediği zamanlarda FETÖ hakkında korkmadan haberler yapan bir isim. Kitabının takdiminde Kemal Gümüş’ün şu tespiti dikkate değer: “Fethullahçı Terör Örgütü’nü ve lideri Fethullah Gülen’i tanımak için önce destekçilerinin sonra da mağdur ettiği kişilerin Gülen ve örgütü için ne dediğine bakmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fobisiyle yatıp kalkan Batılı devletlerin, Erdoğan liderliğinde Osmanlı’nın tekrar ayağa kalkacağını düşünenlerin FETÖ’ye verdikleri destek de gösteriyor ki Türkiye’ye zarar vermek için yapamayacakları şey yok!..”

15 Temmuz gecesi Türkiye’ye zarar vermek için Batı’nın FETÖ üzerinden neler yaptığını yaşayarak müşahede ettik. 15 Temmuz gecesi Allah’ın izniyle başaramadıkları işgali, pek yakında Türkiye’yi ‘teröre destek veren ülke’ ilan edip tekrar deneyecekler.

Her an yeni bir işgal girişimi tehlikesiyle karşı karşı olmamız hasebiyle 15 Temmuz’un arkasında hangi ülkelerin olduğunu tespit etmek biricik önceliğimiz olmalı. Kemal Gümüş’ün mezkûr eserinde, bizzat CIA’nın eğitiminden geçmiş FETÖ'cülerin itiraflarını okuyacaksınız. İtirafları okurken de gerçek düşmanı da göreceksiniz.

Yeni bir işgalin yapı taşları hazırlanırken geçmişin tecrübesinden faydalanmak adına Kemal Gümüş’ün kitabı iyi bir kılavuz hüviyetinde!..