Isınan umutlar

Galatasaray ligin ikinci yarısına Beşiktaş’ın 1 puan önünde girdi. Ama Beşiktaş’tan bir türlü kopup kaçamadı! Beşiktaş eline geçen onca fırsatı kullanıp Galatasaray’ı geçemedi! Ve G.Saray 26.haftada beklenmedik bir yenilgi alıp 11. puanını yitirdi. Beşiktaş’a bir kez daha öne geçme olanağı doğmuştu. Bu kez fırsatı kullandı.

Hızlı bir giriş, son haftaların flaş oyuncusu Veli’nin nefis şutuyla 2.dakikada öne geçiş... 8.dakikada Motta’nın hızlı çıkışı, Mustafa’nın kafa vuruşuyla ikinci golün gelişi... Çabukluğun, istekliliğin, kendini işe verişin örnekleriydi. Hatta Holosko’nun gol getirmeyen vuruşu...

Sonra Sonko Mustafa’ya (istemeyerek) kafa atıp başını yardı! Mustafa’nın konsantrasyonu silkelendi. Orta alanda kalabalıklaşarak topu kendinde tutan ve oyunu yönlendirme olanağını eline geçiren Beşiktaş, bunu bir avantaja dönüştürmeyi bıraktı. Topla oynamayı bir hücum kozu olmaktan kendisi çıkardı. Öne çabuk oynamadı. İki şok gol yiyen Akhisar’ın önce alan daraltarak daha dikkatli savunma yapmasına ve giderek hücum olanakları bulmasına ortam hazırladı. Ameliyat olan Gökhan’ın yokluğunda formayı kapan Holosko çalışkanlığı ve daha çok savunmaya katkısıyla dikkati çekti. Ne var ki hücum işlerini Gökhan çizgisinde yürütemedi. İkinci yarı başında Ersan’ın sakatlanması, Beşiktaş’ın oturmuş yapısını karıştırdı. Necip stopere, Atiba sağbeke geçti; Jones oyuna girip orta alandaki görevi aldı. Başındaki kanama süren Mustafa da yerini Almeida’ya bırakınca Beşiktaş kendini yeniden kazanmak zorunda kaldı. Akhisar’ın daha öne çıkarak oynamaya başlaması Beşiktaş’a hücum yolları açılmasını sağlayınca yapılanma için sorun doğmadı. Bu yollarda yakalanan fırsatlarda iyi değerlendirilseydi arayı çok açardı. Beşiktaş’ın nihayet bir fırsatı kullanıp sıralamada öne çıkması önemli bir avantaj. Ve... Kaleci Emrah’ın topu bırakıp Motta’ya omuz atmasını cezalandırmayışı; sonra topu rakibinden tertemiz çekip alan Necip’in hareketine ‘tehlikeli’ demesi hakem Yıldırım’ın ilginç kararlarıydı.