ÝÞ-KUR’dan üniversite öðrencilerine müjde!

Üniversitelerin yaz dönemine girmesiyle birlikte üniversite öðrencileri, hem iþ deneyimi kazanmak hem de kazanç elde etmek için iþ arayýþýna girmeye baþladý. Ancak birçok üniversite öðrencisi yaz döneminde okuduklarý þehirlerden uzakta olduklarýndan iþ imkânlarýndan yararlanamamakta ve kariyer planlarýný ertelemektedir.

Bu nedenle Türkiye Ýþ Kurumu (ÝÞ-KUR), üniversite öðrencilerinin yaz dönemlerinde Türkiye’nin her yerinde iþ bulabilmesi ayný zamanda gelir elde etmeleri için iþbaþý eðitim programlarýndan yararlanabilme imkâný saðlamýþtýr. Ýþbaþý eðitim programýndan yararlanmak isteyen öðrenci, bulunduðu yerdeki ÝÞ-KUR’a müracaat ederek katýlým saðlayabilecektir.

Ýþbaþý eðitim programýndan yararlanan öðrenci günlük 38.48 TL gelir elde edebilecek!

Ýþbaþý eðitim programýna katýlan öðrenciler, günlük 38.48 TL olmak üzere aylýk net asgari ücret düzeyinde gelir elde edecekler. Ayný zamanda iþbaþý eðitim programýna katýlým sertifikasý ile iþ deneyimlerini belgelendirerek mezuniyet sonrasýnda kolay iþ bulma imkâný kazanacaklar.

Diðer yandan iþbaþý eðitim programlarý, üniversite eðitim ve öðretimini de engellemeyecek. Ýþbaþý eðitim programýndan yararlanan öðrencinin bursu veya öðrenim kredisi kesilmeyecek. Ayný zamanda eðitim programý süresinin iþveren ve öðrenci tarafýndan belirlenecek. Böylece öðrencilerin dersleri aksatma korkusu da olmayacak.

Bu imkânlardan ön lisans dâhil olmak üzere tüm üniversite öðrencileri faydalanabilecek.

Ýþverene de avantaj var!

Ýþbaþý eðitim programlarý en az 2 sigortalýsý olan iþyerinde uygulanabilecektir. Tüm maliyetler ÝÞKUR tarafýndan karþýlanacaðýndan iþverenin hiçbir maliyeti olmayacak. Ayrýca bu programa katýlan kiþilerin istihdam edilmesi halinde imalat sektöründe 42 diðer sektörlerde 30 ay boyunca iþveren sigorta primleri ÝÞKUR tarafýndan karþýlanacak.

Ýþ Güvenliði Rehberi

6331 sayýlý Kanun, ülkemizdeki önemli bir boþluðu doldurmuþ ancak, gerek kanunun yeni olmasý gerekse ilgili yönetmelik ve genelgelerin daha sonra yayýnlanmasý nedeni ile birçok konuda denetleyicilerin ve uygulayýcýlarýn tereddüt ettiði konular oluþmuþtur. Ýþte bu boþluðu doldurmak üzere hazýrlamýþ olduðum “Herkes Ýçin Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Rehberi” isimli kitabýmýn 3. baskýsý Seçkin Yayýnlarý’ndan çýktý.

6331 sayýlý Kanun’la getirilen idari para cezalarýnýn yüksekliði, iþletmelere rehberlik yapacak kaynak eser ihtiyacýný ortaya çýkarmýþtýr. Ýþte, iþ güvenliðinin iþletmelere daha doðru anlatýlmasý ve rehberlik ihtiyacýný karþýlayacak iþ saðlýðý ve güvenliði uygulamalarýnýn ele alýndýðý kitabýmýzda 6462, 6495, 6552 ve 6645 Sayýlý Kanun’la yapýlan deðiþiklikler de iþlenerek tamamen yenilenmiþ 3. baskýsý okuyucularýn beðenisine sunulmuþtur.

Bu çalýþma; baþta iþ güvenliði uzmanlarý, iþyeri hekimleri, ÝSG eðitmenleri ve diðer ÝSG profesyonelleri olmak üzere SM, SMMM, YMM, insan kaynaklarý (Personel) çalýþan ve yöneticilerine, iþletme müdürlerine, fabrika müdürlerine, mimar ve mühendislere, avukatlara, sendikacýlara, öðrencilere, þirket sahiplerine, kamu kuruluþlarý ile özel sektörde görev yapan denetim elemanlarýna hitap etmekte olup, bir baþucu kaynaðý olacak þekilde hazýrlanmýþtýr.

Herkes Ýçin Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Rehberi” isimli 1143 Sayfalýk bu rehber kitabý Seçkin Yayýnevi’nden (0312-4353030) ve [email protected] ‘den talep edebileceðiniz gibi tüm kitapçýlarda da bulabilirsiniz.

KITAPTA BULUNAN KONU BAÞLIKLARI

-Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Kanunu ile getirilen yükümlülükler

-Ýþyerlerinde risk deðerlendirmesi

-Ýþletmelerde acil durum yönetimi

-Ýþ saðlýðý ve güvenliðinde periyodik kontrol ve yükümlülükler

-Ýþ kazasý ve meslek hastalýklarýnda iþveren ve sigortalýlarýn yükümlülükleri ile hukuki sonuçlarý

-Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Mevzuatý

-6331 Sayýlý Yasa’yla ilgili yönetmelikler

-6331 Sayýlý Yasa’yla ilgili tebliðler

-Ýþ güvenliði önlemlerinin alýnmamasýnýn yaptýrýmlarý ve idari para cezalarý

-Ýþ güvenliði uzmaný, iþyeri hekimi ve diðer saðlýk personeli çalýþtýrma zorunluluðu gibi konular yer alýyor.